04 de gener 2022

La nostra carta al Reis

Estimats Reis Mags d’Orient,

Aquest any els nostres infants de la catequesi han guarnit l’església amb estrelles que simbolitzen la llum que tots portem dins i que il·lumina el nostre camí cap a la trobada amb Jesús; us convidem a passar per Sant Ildefons per veure-les, han quedat precioses!


Vosaltres, Mags, vau venir de molt lluny conduits per l’estrella, vau fer un llarg camí per conèixer Jesús, que és “la Llum del Sol que s’alça des d’Orient” o com diu  Sant Joan “Ell és la llum veritable, el que ve al món i il·lumina tots els homes”

 

Vosaltres, Mags, vau veure l’estrella que brillava al cel i vau entendre que Déu feia saber a tots els homes i dones del món que Jesús havia nascut. Observant l’estrella us vau posar en camí fent un llarg i perillós viatge fins a Betlem fins a trobar-vos amb Jesús i oferir-li els vostres tresors. Quina història tan entranyable! Ens agrada tant recordar-la cada 6 de gener! 

 

Així que, un any més, esperem amb il·lusió reviure una de les nits més màgiques de l’any i que tanca el cicle festiu del Nadal. Prepararem el menjador amb el tortell i el cava i el menjar i l’aigua pels camells, i després a dormir ben d’hora, tot esperant el nou dia per obrir els regals.

 

Quins regals ens portareu aquest any? Ens agradaria poder recuperar la nostra innocència d’infant i veure els nostres somnis fets realitat... que amb respecte i tenint cura dels altres puguem mirar sempre endavant; que treballem plegats per tal que s’acabi la situació de pandèmia, que tothom tingui una llar on se senti estimat i cuidat, que respectem les nostres diferències, que acceptem les nostres limitacions i encara més les dels altres, que estimem i tinguem cura de la Terra, la nostra casa comuna...

 

Sabem que tot això ho hem de fer entre tots i que només ho aconseguirem si caminem junts seguint la Llum veritable; voldríem, Reis Mags estimats, aprendre de la vostra saviesa per no perdre mai de vista l’estrella.

 

Vosaltres, Reis Mags estimats feu realitat els somnis de l’infant; que n’és de feliç amb aquella joguina tan desitjada!

 

Us demanem per a tots aquesta felicitat d’infant, FELICITAT de poder aconseguir el que el nostre cor desitja.

 

Us demanem per a tots una MIRADA CLARA, mirada d’infant, que transparenta l’ànima.

 

Us demanem per a tots un SOMRIURE d’infant , força que neix de dins, ganes que s’encomanen.

 

Us demanem que les nostres paraules siguin PARAULES SINCERES, com les d’un infant, que no amaguin la veritat i no temin proclamar-la.

 

Gràcies, Reis Mags estimats, per acostar-nos al món dels infants, i no us oblideu de passar per Sant Ildefons a veure les estrelles! 

 

Imma Soler en nom de la Comunitat

2 comentaris:

Anton Ramon Sastre ha dit...

UN TEXT PRECIÓS. FELICITAT I BONA FESTA D'EPIFANIA. DÉU ES MANIFESTA.
Anton Ramon Sastre

Angel ha dit...

M' ha agradat molt el text, Imma. Mirada clara, sinceritat i un somriure també és el que et desitjo per a tu i tota la Comunitat de Sant Ildefons. Feu molt bona feina d' evangelizació!