13 de gener 2022

Col·lecta de les celebracions del capvespre i de la Nit de Nadal

Seguint la tradició dels darrers anys, la comunitat de Sant Ildefons no es vol oblidar dels pobres en les celebracions del capvespre i de la Nit de Nadal, i demana l'ajut econòmic per a alguna entitat que tingui com a finalitat ajudar els més desvalguts. Aquest Nadal la nostra col·laboració ha estat per al Telèfon de l'Esperança i s’han recollit 1.560 euros.

Què és el telèfon de l’Esperança?

Els mateixos responsable ens ho expliquen amb aquestes paraules:

“Per als qui no coneixeu el telèfon de l'Esperança, els seus responsables us ho expliquem  breument. L'any 1969, mossèn Miquel Àngel Terribas va tenir la bona pensada de crear aquest servei, apolític i aconfessional, que té com a missió escoltar la gent que es troba sola i necessita compartir la seva angoixa. La nostra funció no és la de resoldre problemes ni fer de psicòleg, però sí la d'escoltar i acompanyar aquestes persones que passen moments difícils. Les persones voluntàries escolten amb molta paciència, empatia i comprensió, creant un espai anònim i segur on la persona que truca pugui sentir l'escalfor de la companyia.

Han passat 50 anys des de la creació del Telèfon de l'Esperança i malauradament les trucades s'han multiplicat exponencialment. El servei ha procurat anar-se adaptant a les necessitats del moment, incrementant la seva disponibilitat i millorant una mica cada dia. És en aquest sentit que recentment hem posat en funcionament un nou servei de prevenció del suïcidi. Actualment, comptem amb gairebé 300 persones voluntàries, que fan torns per cobrir les 24 hores dels 365 dies de l'any. L'any 2020 es van atendre més de 54.000 trucades, i aquest any segurament hauran sigut unes quantes més. Gràcies per la vostra atenció i la vostra ajuda, que per al Telèfon de l'Esperança, serà un autèntic regal del cel.”