18 de desembre 2021

Reflexions a la Paraula de Déu

Miquees 5, 1-4

¿Què ens diu el misteri que Déu, essent immensament gran, omnipotent, tot amor, es volgués encarnar en un ser humà i en un lloc pobre i desconegut, lluny dels palaus, de les riqueses, de les cases grans...? “Però, tu Betlem d’Efratà, petit entre els clans de Judà, de tu sortirà qui senyorejarà Israel” ¿No ens voldrà dir el misteri que hem d’aprofundir i entrar en tot allò que és petit i empetitir-nos?

Salm 79

Aquest Salm ens situa enmig dels laments, d’uns grans i variats laments, però,  malgrat tot, acaba amb  una afirmació que ens omple de força.

“Però nosaltres, el vostre poble, ramat de la vostra pastura, et lloarem eternament i narrarem les teves lloances de generació en generació”

2a Lectura. Hebreus 10, 5-10

Aquesta lectura ens va bé per veure on ens trobem.

Com és la nostra vida de cada dia?

Preguem, matí, migdia, tarda i nit. Fem alguna almoina de tant en tant. Visitem o truquem a familiars i amics, també de tant en tant. Tot això no són actes semblants a les ofrenes i holocausts dels quals parla la carta. Ens diu:  “però tot això tu no ho vols, estant tots oferts segons la llei”. I segueix el text: “Vinc per fer la teva voluntat”

Amb tot això fem la seva voluntat? Estimem de debò amb tot el cor i amb tota la nostra ànima a les germanes i als germans?

“Anul·la el primer per establir el segon”

Evangeli. Lluc 1,  39-45

Quines vivències tan intenses!!! Quina fe tan profunda!!! És un text per contemplar.

María estava en estat, eren els primers mesos, però malgrat les dificultats de l’època

i les poques dones que devien viatjar en aquell estat, ella, decidida, en saber que la cosina també estava esperant un infant i de forma extraordinària perquè era molt gran, va agafar el seu farcell i se’n va anar a veure-la.

Nosaltres també tenim aquesta diligència quan algú ens necessita? o tenim mandra, o fan un serial que ens agrada molt o toquen un Simfonia que trobem meravellosa i potser ho arreglem amb un cop de mòbil?

Deixem, tanmateix, d’experimentar aquella comunicació meravellosa entre les dues dones i els seus infants. Va dir Elisabeth: “perquè així que va sonar la teva veu de la teva salutació en la meva orella, el nen que portava en el meu si, va exultar de goig” Amén.

 

Angelina Hurios