09 d’octubre 2021

Reflexions a la Paraula de Déu

Això ens diu el llibre de la Saviesa: “Vaig pregar Déu que em donés enteniment, i m’ho concedí, vaig cridar l’Esperit de saviesa, i em vingué. La prefereixo a ceptres i trons, i, comparada amb ella, tinc la riquesa per no-res.” “L’aprecio més que la salut i que la boniquesa, i vull que em faci de llum, perquè la seva claror no s’apaga mai.”

Segueix la carta als cristians hebreus, dient-nos que la paraula de Déu és més penetrant que una espasa de dos talls, arriba a destriar l’ànima i l’esperit, les articulacions i el moll dels ossos, i esclareix les intencions i els pensaments del cor.

Sembla fàcil, llegim la paraula de Déu, preguem, ens creiem seguidors de Jesús, ens creiem bons, que tenim clares les intencions i els pensaments del cor, fins i tot podem pensar que tenim la saviesa. Però de veritat som seguidors de Jesús?, de veritat tenim la saviesa de cor?, O ens passa com a l’home que ens explica sant Marc a l’Evangeli, que va córrer a trobar a Jesús?.

Aquell home era bo, complia la llei i es creia que ho tenia tot perquè tenia diners. No obstant això, devia ser conscient que alguna cosa li mancava i per això va preguntar a Jesús: “Què haig de fer per posseir la vida eterna?”

Jesús se’l mirà, el va estimar i  el que li va respondre és que col·laborés amb Ell,  en el seu projecte de fer un món més humà i millor per a tots, que renunciés a la seva riquesa i la posés al servei dels pobres, dels necessitats. L’home, tant enlluernat com estava per les seves riqueses, es va entristir i va marxar.

Així mateix ens estima Jesús a nosaltres i ens proposa el mateix: que fem un món més just, més humà i millor per a tots..

No ens deixem enlluernar pels béns materials, siguem plenament conscients que Jesús ens estima i gaudim-ne. Contribuïm, amb el que està al nostre abast, a construir el que Ell vol, és a dir, un món més just, millor per a tots. Comencem per revisar  la nostra relació amb el diner i fem-nos algunes preguntes i reflexions: Què en fem del diner? En què l’invertim? Què comprem? On comprem? Per què ho comprem? Fem un consum responsable i no superflu? Compartim el que no necessitem? A qui podem ajudar a comprar el que necessita? Només si som capaços de compartir amb qui ho necessita i de cuidar el planeta pel bé de tota la humanitat podrem gaudir de l’alegria de seguir Jesús i de posseir saviesa de cor.

 

 Maite Cura Grané