24 d’abril 2021

Reflexions a la Paraula de Déu

Un dels fruits de la resurrecció de Jesús és que els seus seguidors van poder entendre el sentit de les escriptures. Era un esdeveniment misteriós que els va deixar astorats. En els Fets dels Apòstols els deixebles donen testimoni de la resurrecció, fent al·lusió a les paraules dels profetes i als salms. Jesús és la clau de volta de la història de la salvació, les seves paraules van resultar prou estranyes. 

En canvi, després de la seva mort i resurrecció els apòstols poden captar-ne el veritable sentit. S'adonen que Jesús mateix és el bon pastor disposat a morir per les seves ovelles.

Et donem gràcies, Jesús perquè, com el bon pastor, dones la vida per cadascú de nosaltres, ningú no te la pren, ets tu qui t’ofereixes, amb generositat, des del desig de cercar el bé dels altres. Que el teu exemple ens ensenyi a reconèixer la nostra vocació, ens doni força per ser generosos, i ompli la nostra vida en cada situació de la vida diària.

Senyor, dona’ns la humilitat per saber que tu ens parles i no ens deixes anar de la mà, perquè vols aprofitar el millor de nosaltres; protegeix-nos dels llops, dels que viuen dins nostre i dels que ens envolten. Que sempre siguis la roca ferma on poder recolzar-nos. Senyor, Bon Pastor, ajuda'ns a conduir per les prades eternes les ovelles redimides amb la Sang del vostre Fill.

Jesús, sabem que no ho fas per iniciativa pròpia en un acte d’heroïcitat personal, et lliures amb nosaltres en comunió amb el pare que s’entrega amb amor a cada un dels seus fills, aquesta és la teva missió.

Senyor concediu-nos l'alegria dels misteris pasquals i que l'actuació continua de la nostra  pròpia missió sigui per a nosaltres causa de goig etern.

Donem gràcies a Jesús que ha ressuscitat com a bon pastor, donant la vida per les seves ovelles, s'ha dignat a morir pel seu ramat.

Mireia Galobart