05 de desembre 2020

Reflexions a la Paraula de Déu

Seguim a l'Advent el camí de preparació per consolidar el Nadal, l'evangeli de sant Marc comença amb la predicació de Joan Baptista, per reconèixer el messies.

Per això Joan no dóna importància al seu bany ritual de conversió al Jordà i assenyala la necessitat del bateig amb l'Esperit Sant. Sap que Jesús és l'anyell de Déu que lleva el pecat del món i només podrem conèixer la seva veritable naturalesa, si compartim el seu esperit.

Escolteu una veu que crida... Obriu en el cel una ruta al Senyor. Aplaneu en l'estepa un camí per al nostre Déu, s'alçaran i s'abaixaran les muntanyes i els turons, i la serralada es tornarà una plana, el terreny escabrós serà una vall. Llavors apareixerà la glòria del senyor i la veurà tothom alhora. La boca del senyor ho ha dit.

Puja al capdamunt d’una muntanya ben alta, missatger que anuncia a Sió la bona nova, tu que portes bones noves a Jerusalem, no tinguis por, digues a les viles: aquí teniu el vostre Déu. El nostre Senyor arriba amb poder, el seu braç domina tota cosa, l'acompanya el fruit de la victòria.

En aquest evangeli veiem el camí de l'encarnació de Jesús en Maria que ens ajudarà a fer el camí d'Advent amb  més  coherència i vinculats pel seu acompanyament.

Les petites renuncies a les quals ens obliga la pandèmia que estem vivint, viscudes amb esperança, ens donaran ànims per esperar la vinguda de Jesús amb més il·lusió i més ganes.

És bo descobrir Déu en la visita a Maria, és com si Déu ens visités a cadascú de nosaltres. Estiguem atents per rebre aquesta notícia.

Mireia Galobart