29 de desembre 2020

Agraïment de l’escola Nausica

Benvolguda comunitat de Sant Ildefons,

Com a directora de l’escola Nausica i en nom del seu patronat us volia transmetre el nostre agraïment per la cessió d’ús de l’espai del carrer Tavern.

Hi estem duent a terme activitats molt diverses amb els cursos des de P5 a 4t de Primària, per tant, són uns 100 alumnes que gaudeixen de l’espai aprofitant al màxim el pati exterior. Per exemple, per la castanyada vam fer un esquelet que havien de dibuixar i descriure en un full. O també activitats de tutoria on hem parlat de l’amistat, el respecte i la comunicació entre d’altres.

També estem realitzant activitats que promouen la relació entre grups, bombolla sense que tinguin contacte físic. És una característica del nostre projecte educatiu l’aprenentatge entre iguals.

 Encara que aquest any no puguem fer projectes amb altres classes, a cicle mitjà hem tingut una idea per tal de treballar en equip. Després de realitzar la sortida al teatre Regina on vam poder veure l’obra i superar l’Escape Room del misteri de Houdini, vam decidir que nosaltres també volíem fer-ne un. Aprofitant l’espai de Tavern, hem preparat un Escape Room i cadascuna de les classes li ha fet a l’altre.

Els de 4t van preparar-ne un que consistia a salvar la terra d’una catàstrofe natural que els de 3r havien d’impedir. Els de 3r, en canvi, han creat un viatge en el temps per als de 4t en el qual havien de superar cadascuna de les etapes de la història fins a arribar a l’actualitat. A partir d’aquesta dinàmica, hem aprofundit en diferents continguts de medi i hem compartit aprenentatges, ja que cada grup per tal de crear l’Escape room s’ha fet expert en aquella àrea i ha preparat diferents proves perquè els altres les poguessin superar.

Tot plegat ha suposat una experiència molt positiva que sens dubte tornarem a repetir més endavant…

 Anna Bayó

Directora