El dilluns 14 vàrem conèixer la sentència del Tribunal Suprem en la qual es condemnava per sedició els polítics i activistes socials, que ja fa gairebé dos anys que es troben patint presó, fins ara provisional, ara ja ferma. No per esperada, la sentència ens ha causat menys tristesa i menys indignació a molts.
Tristesa, perquè ens solidaritzem amb els empresonats i les seves famílies, persones que han manifestat sempre una gran solidesa en les seves conviccions, i també una coherència que han mantingut fins a les darreres conseqüències, encara que la seva perseverança els portés a la presó. I indignació, ja que la nostra percepció dels fets que han estat jutjats és molt diferent de la visió que ens presenta la lectura de la sentència. No cal dir que respectem les diferents opinions i visions que altres puguin tenir de l’actual situació política.
La nostra comunitat cristiana no es pot posar de perfil davant dels moments històrics que vivim. Per aquest motiu el Consell pastoral, dimarts vinent, estudiarà la conveniència de fer algun comunicat adreçat a tots els membres de la nostra comunitat i a tots els homes i dones de bona voluntat als quals pugui interessar.
Són nombroses les entitats d’Església que han fet públics diferents comunicats en què expressen la seva opinió davant dels fets que estem vivint, destaquem el comunicat de la Conferència Episcopal Tarraconense. Els bisbes afirmen, entre altres coses, que “cal respectar la sentència emanada del poder judicial d’un Estat de dret, així com les eventuals decisions que puguin venir dels tribunals europeus”. Però afegeixen que “creiem també que l’assoliment d’un recte ordre social que permeti el desenvolupament harmònic de tota la societat necessita alguna cosa més que l’aplicació de la llei”. Segons els bisbes, “Catalunya no és una societat violenta, però constatem que en els darrers anys ha minvat la qualitat de la convivència per la via del refredament, de la ignorància o del menyspreu”. En aquesta línia aposten per “la via de la misericòrdia per tal de desactivar la tensió acumulada” i reemprendre “un seriós camí de diàleg entre els governs espanyol i català que permeti anar trobant una solució política adequada”. Una situació imprescindible perquè “tot projecte humà se sosté sobre l’adhesió lliure i democràtica de les persones” i “la recerca comuna de solucions negociades”.
També hem rebut la que han publicat diferents entitats d’Església, (entre altres Justícia i Pau, Fundació Joan Maragall, la Lliga de la Mare de Déu de Montserrat, Grup Sant Jordi i altres) i la de l’Associació Cristianisme i segle XXI.
Per part nostra us convidem a tots a pregar per les persones que han estat condemnades, per les seves famílies i també perquè tots ens mantinguem ferms a l’hora de demanar als responsables polítics que no demorin més un diàleg sincer, sense condicions prèvies. Com ja s’ha dit abastament, ara és l’hora de la política amb majúscules.
La Comissió Permanent
Sin matar la esperanza
-
Qué tentador resulta siempre adaptarnos a la situación, instalarnos
confortablemente en nuestro pequeño mundo y vivir tranquilos, sin mayores
aspiracione...
Fa 3 dies
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada