20 de maig 2018

Reflexions a la Paraula de Déu

Feliç i santa festa de Pentecosta per a tots. Avui rebem l’Esperit Sant. Que l’alegria, la fe i el valor inundin els nostres cors per rebre l’Esperit Sant que és la participació d’una nova vida de Déu.

No el sabem definir, però podem dir que ens habita sense posseir-nos, que ens inspira i ens fa més lliure per comprendre les coses de Déu en la mesura de la nostra capacitat, que ens guia i acompanya i ens ensenya a discernir i a estar encertats en el bon camí.

Amb la presència de l’Esperit Sant ressona l’al·leluia pasqual a la nostra vida. L’alegria triomfarà sobre la incertesa perquè la promesa de la vinguda de l’esperit sant mai més ens debilitarà.

L’esperit és també qui ens fa capaços d’estimar i de sentir-nos germans els uns dels altres, més enllà de totes les diferències. És l’imant que manté l’Església unida malgrat les divisions aparents. És la força misteriosa que actua més enllà dels confins de l’església visible, i acosta a tots els éssers humans a la veritat i a la bondat.

Avui no celebrem el record d’un esdeveniment que va succeir fa XX segles. En la Pentecosta en aquells primers deixebles, reconeixem les pentecostes d’avui i de sempre, perquè de ben segur l’esperit ens envaeix per actuar de manera sorprenent, creativa i eficaç en cada ésser humà, introduint-lo així en el camí de la salvació.

La festa de la Pentecosta ens convida a reflexionar en els dons de l’esperit en les nostres vides i a veure com nosaltres podem respondre.

Amb l’Esperit Sant nosaltres podem escollir conscientment com revifar la flama dels dons que Déu ens dóna, a nosaltres individualment i als grups d’església dels que formem part.

Mireia Galobart