22 d’abril 2017

Celebrem Sant Jordi i dijous la Mare de Déu de Montserrat

Dins d’una mateixa setmana celebrem litúrgicament els dos patrons de Catalunya -Sant Jordi ajornat a dilluns perquè preval la celebració del diumenge de Pasqua- . Com cada any Barcelona s’omplirà de roses i llibres, i en ser diumenge la festa serà encara més reeixida.

Confiem en els nostres patrons, demanem la seva intercessió pel bé del nostre país i com sempre pregarem per totes les institucions, pels nostres governants i per la nostra Església i pel seu cap el Papa Francesc que té paraules de denúncia, però també d’esperança. Demanarem pels malalts, pels qui sofreixen, pels qui no tenen treball ni possibilitats de tenir-ne, per la fam del món, per les víctimes de totes les violències, pels refugiats, pels privats de llibertat, pels que viuen en opressió i esclavatge, pels nostres germans cristians assassinats arreu pel sol fet de ser-ho, pel nostre món i per la nostra Europa que actualment sembla haver perdut el nord en molts aspectes però sobretot en el tema dels refugiats.

I també pregarem d’una manera especial per Catalunya, el nostre estimat país, situat avui en una cruïlla qualificada per molts d’històrica de resultat encara incert, que es troba a les portes de poder complir un anhel llargament esperat i ple de dificultats.

Els pròxims mesos seran decisius pel nostre futur. Un senzill referèndum que encara avui no sabem si l’Estat espanyol acceptarà, hauria de deixar les coses clares per més que de moment només hi ha voluntats enfrontades.

Mai com aquest any necessitem la seva protecció i de tot cor els la demanem.