13 de gener 2017

Jornada mundial de les Migracions

Aquest diumenge 15 de gener se celebra la Jornada mundial de les Migracions. El nostre rector Mn. Josep M. Jubany, Delegat de Pastoral Social del bisbat de Barcelona, molt sensibilitzat en aquest tema pels anys que fa que se n’ocupa i per haver viscut de prop durant molt de temps la problemàtica de la immigració al nostre país, quan va ser rector de les parròquies de Sant Pere i Sant Pau del Prat de Llobregat i de Santa Eulàlia de Mèrida a l’Hospitalet de Llobregat abans de venir a la nostra comunitat, coneix molt bé la problemàtica actual dels emigrants, dels refugiats i dels internats en els CIE i les penoses condicions que tenen per la seva subsistència, sense oblidar els milers de persones que han perdut la vida en el seu intent desesperat d’acostar-se a Europa. Un tema, aquest, que s’està convertint en vergonyós sense pal·liatius.

En el nostre àmbit són moltes les famílies nascudes fora del nostre país que participen de les eucaristies, celebracions sagramentals i catequesis parroquials i truquen també a les portes de Càritas demanant ajut. La Jornada és una bona ocasió per sensibilitzar les nostres comunitats i per visualitzar que en l'Església no hi ha forasters, ni estrangers perquè tots formem part d'una mateixa família.

A la nostra comunitat, en totes les celebracions de l’Eucaristia, pregarem amb tots els nostres germans cristians que tenim el desig profund d’aconseguir la comunió de totes les esglésies cristianes guiats per la bona nova de l’Evangeli comú a totes elles. També volem apropar-nos a totes les altres confessions religioses per avançar junts vers el camí de la veritat.