21 d’abril 2016

Mor Josep Maria Puigjaner

Ahir, 20 d’abril, va morir a Barcelona Josep Maria Puigjaner i Matas a l’edat de 78 anys. Periodista i escriptor, havia estat diverses vegades membre del Consell Pastoral de Sant Ildefons, impulsor del Grup de Cultura i Fe, i comentarista de la Paraula de Déu del Full Informatiu de la Parròquia i d'aquest blog.

Diplomat en Humanitats Clàssiques i en Periodisme i llicenciat en Filosofia i Lletres i en Teologia, va dirigir la revista “Mundo social” al Madrid dels anys setanta, i formava part del col·lectiu de reflexió i opinió Club Arnau de Vilanova. Ocupà diferents càrrecs en el món editorial i a la Generalitat de Catalunya, i havia estat col·laborador de diferents mitjans de comunicació com “La Vanguardia”, “El País”, “Avui”, “Catalunya Cristiana”, “El matí digital”, o “La Razón”, que va deixar per desavinences amb la seva línia editorial.

Entre els llibres que va escriure destaquen “ Ser catalán, ¿Qué es eso?”, “ Ideologies i corrupció. Bisbes, polítics, ciutadans”, “Nosaltres no ens donem per vençuts “, “Estimada pàtria”, “Carpe diem. Acompanyat dels clàssics, i les obres sobre Teilhard de Chardin, del que era un gran coneixedor.

El funeral serà aquest divendres 22 a la nostra parròquia.

En aquest vídeos podem escoltar-lo fent un resum per la seva trajectòria.

Jesuita i periodista

El pare enginyer, la postguerra i l'escola
A la primera fila de la lluita
Del periodisme a l'edició
Un humanista que busca solucions
Escriure per fer país