04 d’abril 2016

Jornada Pro-vida

A partir de la valoració de cada ésser humà com un do de Déu, l’Església manifesta la seva postura a favor de tot el que sigui protegir la vida humana des de la seva concepció fins a la seva fi natural. Protegint, especialment, els més indefensos i febles, sobre els quals destacarà el Papa Francesc que «entre aquests febles, que l'Església vol tenir cura amb predilecció, hi ha també els nens per néixer, que són els més indefensos i innocents de tots »(Evangelii Gaudium, 213).

L'Església, que considera que, pel misteri de l'Encarnació, Crist s'ha unit d'alguna manera amb la vida de tot ésser humà (cf. GS, 22), es comprèn a si mateixa cada vegada més com el Poble de la vida i per a la vida (cf.Evangelium Vitae, 78-79), que ha de cuidar i promoure la vida humana. És una tasca que abasta tot el ventall de situacions per les que travessa la vida de l’ésser humà, que ha de ser acollida, educada i atesa en tot moment.

Sabem que en aquesta missió de promoció de la vida no estem sols, sinó que, en molts aspectes, ens trobem en oberta col·laboració amb persones i institucions que molt conscients, des de diferents perspectives, treballen també a favor de la cultura de la vida. Així mateix entenem que, en el si de la comunitat eclesial, la promoció i la posada en pràctica de l’Evangeli de la vida correspon de manera destacada al laïcat.