12 de febrer 2016

Campanya de MANS UNIDES - Col·lecta contra la Fam

Planta-li cara a la fam: SEMBRA

La missió de Mans Unides és que les persones visquin, i visquin dignament. Volem contribuir a la transformació del món des de la força del nostre fonament, que és el seguiment de Jesús, qui s’apiadava de tanta gent perquè no tenien menjar. Per a això, necessitem omplir la nostra societat de cors compassius, solidaris, capaços d’obrir-se a les necessitats dels més vulnerables.

Sembrar cors que impulsin accions concretes per acabar amb la fam és el primer pas d’una sèrie de campanyes (2016-2018) en les que ens fixarem en les persones que pateixen la falta de seguretat alimentària i en les causes que les provoquen. La primera campanya, el 2016, afegeix al lema comú dels tres anys, la paraula “SEMBRA”: inici de tot el procés d’alimentació, activitat fonamental en la vida dels nostres socis locals i activitat comú en la nostra societat, que té associada en la nostra vivència cristiana, la paràbola del sembrador.

A Mans Unides estem convençuts que acabar amb la fam exigeix un enfocament integrat impulsat pel compromís de tothom, buscant i denunciant les seves causes, promovent la capacitat de les persones per transformar les relacions econòmiques i socials, i proposant canvis i millores en els sistemes econòmics i polítics. I així, d’aquesta manera, tots, amb les nostres mans unides, guiats per la justícia i la caritat, recorrerem junts el camí perquè tots tinguem els aliments de cada dia.

Com cada any als Arxiprestats de Barcelona, l’Hospitalet i Cornellà, per mitjà de l’anomenada Operació Enllaç, ens han estat assignats tres projectes, dos a l’Índia i un al Brasil, que hem d’assolir entre tots tres, i que són els següents:

Khunti (Jharkhand). Índia

Construcció d’una llar-internat per a infants de famílies indígenes
Els cal una llar-internat amb capacitat per acollir 130 nens i nenes. Mans Unides finançarà la construcció del nou edifici de dues plantes, amb dormitoris, sales d’estudi, banys, àrea d’infermeria, dos petits magatzems i espai per al personal. El pressupost és de 81.157 euros.

Lakhanpur (chattisgarh). Índia
Ampliació d’una llar-internat per a nenes de famílies indígenes
Sol·liciten l’ajuda de Mans Unides per a la construcció d’una segona planta amb dormitoris, sala d’estudi, àrea d’infermeria i banys. El pressupost és de 89.521 euros.

Açailandia, Santa Luzia, Pindaré-Mirim i Monçäo (Maranhao). Brasil
Accions estratègiques comunitàries per prevenir i combatre el tràfic de persones
Projecte que contempla 2 accions interconnectades en 4 municipis per evitar els nombrosos casos de tràfic humà relacionats amb extirpació d’òrgans, explotació sexual i laboral i l’adopció il·legal. Mans Unides finançarà el 54% del cost total d’aquest projecte. Els beneficiaris directes seran 990 persones. El pressupost és de 35.550 euros.