18 de juliol 2015

Reflexions a la Paraula de Déu

“Veniu ara tots sols en un lloc despoblat i reposeu una mica”

L’Evangeli d’avui ens ve con l’anell al dit, just ara que estem pròxims a iniciar el descans estival o fins i tot alguns ja n’estan gaudint.

Jesús convida els apòstols a un lloc despoblat, a reposar una mica perquè estaven el que avui en diríem “estressats”, anant d’un lloc a l’altre predicant el missatge de Jesús a la gent, que no els deixava temps ni per menjar.

Fem nostra aquesta invitació a descansar, a parar la nostra activitat quotidiana, però, alerta!!!, no ens confonguem, que el descans no sigui només no fer res, només diversió. Ja està bé descansar i divertir-se. L’Evangeli, però, ens convida a alguna cosa més, a no ser ovelles sense pastor. No, nosaltres no estem sense pastor, nosaltres tenim Jesús, el nostre Pastor, que ens guia, i per això el descans ens ha de servir per estar més pròxims a Ell, per prendre consciència del molt que ens ha donat Déu, i amb senzillesa i agraïment gaudir-ne: Gaudir de la vida, de la naturalesa, del silenci, dels amics, de la família, del joc, de la música, de la grandesa de l’amor, i a través de tot això, gaudir, sobretot, de Jesús, d’aquest gran amic que és Jesús.

I amb Jesús ens adonarem de com som d’afortunats i del nostre compromís com a seguidors seus i que, per tant, no podem defallir en la tasca i l’esforç de seguir el seu exemple, contribuint a fer que tot canviï, a construir un món nou, sense fam, sense guerres, sense corrupció, sense atur, sense gent al carrer perquè no té on anar i sense plat a taula, un món on ningú es quedi sense el descans que nosaltres hem gaudit. Ànims, nosaltres podem si no perdem de vista Jesús. Molt bones vacances.

Maite Cura