27 de juny 2015

Reflexions a la Paraula de Déu

Tingues fe i no tinguis por

Patiment, dolor i mort. Heus ací tres experiències que l'espècie humana viu sovint. No sempre es donen alhora, però certament formen part del viure de cada dia. Tanmateix és ben cert que també hi ha altres experiències que formen part de la nostra existència: el benestar, l'alegria de viure i la vida, especialment la que veiem en els infants i joves plens de força i d’il·lusió quan tot comença.

Jesús, que coneix prou bé la nostra intimitat, sempre està amatent a compartir i acompanyar les situacions de dificultat i fracàs pròpies dels homes i dones. Sap molt bé el que ens passa per dins i quin és el grau d'angoixa i patiment que ens toca suportar al llarg de la vida. Els seus seguidors que patien necessitats de guarició de retorn a la vida, posaven l'esperança en la força que els donarà Jesús per seguir avançant.

Jaire ho tenia clar, la solidaritat de Jesús el faria sortir de la situació de patiment que vivia" La meva filleta s'està morint. Veniu a imposar-li les mans perquè es posi bé i no es mori". Quan li anuncien la mort de la filla Jesús no s'immuta. Solament li demana "Tingues fe i no tinguis por".

Nosaltres sempre acostumem a tenir por, una por que ens fa ser prudents. Jesús no ens diu que siguem forassenyats, però sí que espera de nosaltres que creguem en el que ha viscut i ha anunciat Ell, per tal de viure-ho també nosaltres, acompanyats per Ell mateix. Així davant la por i les incerteses serem capaços de viure amb coratge i esperança, tot el que la vida ens va presentant.

Se'ns demana, doncs, que des dels llocs que la vida ens ha col·locat siguem capaços de respondre amb valentia, estant oberts a atendre als nostres, familiars, veïns, companys, en especial a aquells i aquelles que estan en situació de necessitar la nostra ajuda.

La fe d'un dels caps de la sinagoga i de la dona que vol tocar la túnica de Jesús és la que ens cal per dur a terme el progrés i la guarició del nostre món seguint el camí que Jesús ens assenyala.

Ignasi Garcia i Clavel