21 de juny 2015

Reflexions a la Paraula de Déu

L’evangeli narra uns diàlegs força curts entre Jesús i els deixebles, però ben significatius. Jesús té la iniciativa d’anar cap a “l’altra riba” sortint d’un lloc conegut per anar fins a la gent que tractava en aquell moment. El temporal és un bon símbol del trasbals que vivim avui dia en el nostre poble, la nostra comunitat i tota l’església. Als qui anaven amb Jesús, això els suposava viure inseguretats i tenien por d’enfonsar-se.

Jesús els qüestiona què és el que preval en ells, si la por o la confiança. Els deixebles es pregunten els uns als altres quin grau de confiança els mereix Jesús. Se’n poden refiar totalment? Es la pregunta que l’evangeli fa avui a la nostra comunitat: posem en Jesús tota la nostra confiança? O encara ens deixem portar per la por?

Jesús retreu als seus deixebles la seva poca fe. No que no hagin cregut en el seu poder o que no hagin quedat convençuts de la seva categoria divina. Els retreu que no hagin cregut en ells mateixos. Hauríem d’haver lluitar per superar els obstacles del projecte de Jesús i estar convençuts de les seves qualitats i capacitats. Decisió i coratge neutralitzen la lluita dels opositors. Hem de confessar però, que no som molt agosarats i que sovint pensem que tot se’ns enfonsa oblidant que l’església, cada comunitat i cada persona estem en mans de Déu.

En acabar aquest curs i acostar-se les vacances demanem al Senyor que aquest temps sigui una oportunitat per revisar, a la llum de l’evangeli, la nostra vida personal i familiar, el nostre compromís eclesial i social.

Preguem per les famílies, els infants i els joves que puguin gaudir d’unes bones vacances i que si tenen l’oportunitat de passar a ”l’altra riba” tinguin una actitud solidària, coneixent altres persones i altres cultures. Que sigui per a ells una bona ocasió de descobrir el servei als altres al qual tots estem cridats.

Mireia Galobart