21 d’abril 2015

CATEQUESI PER AL TEMPS PASQUAL

INVITACIÓ I CALENDARI

Es tracta de formar un grup de reflexió per aprofundir i actualitzar el missatge de la Pasqua, temps en el qual l’església proclama que el Crist mort ha ressuscitat i és present entre nosaltres, per mitjà de la litúrgia. Aquest serà l’objecte central d’una reflexió guiada per Anton-Ramon Sastre a partir de les narracions evangèliques que l’església ens proposa al llarg de tots els diumenges d’aquest temps (Cicle B). Els textos evangèlics ens recorden paraules del Senyor abans de morir que fan referència a al seva resurrecció, i ens parlen també d’aparicions, de l’ascensió de Jesús al cel i, tot seguit, d’una presència de l’Esperit entre els seus seguidors més pròxims, que configuren el nucli de l’església naixent. Es tractarà de fer una anàlisi de tots aquests textos, intentant d’entendre millor què volen dir i com el seu missatge és actual per als nostres dies, per tal de copsar l’espiritualitat i el sentit religiós d’aquest temps pasqual.

El grup és obert a tothom. Per tal de poder-hi participar i poder preparar material de reflexió suficient per a tots, seria convenient facilitar el nom i l’adreça (o l’adreça electrònica) a la Secretaria de la Comunitat. El diumenge abans d’iniciar-se les trobades es farà un recordatori de la convocatòria a totes les misses i s’enviarà als inscrits per correu electrònic una primera remesa del material per preparar la primera trobada.

El calendari de les trobades, en principi, serà el següent:

1ª trobada: Dimarts 21 d’abril (abans del Diumenge IV: El bon pastor).
2ª trobada: Dimarts 28 d’abril (abans del Diumenge V: El cep i els sarments).
3ª trobada: Dimarts 5 de maig (abans del Diumenge VI: L’amor als altres)
4ª trobada: Dimarts 12 de maig (abans de les festivitats de l’Ascensió i de la Pentecosta).

Aquest calendari es pot modificar si els assistents ho creuen convenient.

L’hora de les trobades serà a les 19:30 i tindran la durada d’una hora. Aquest horari també es pot modificar si se n’acorda un altre més adient