29 de març 2015

Setmana Santa

Amb Diumenge de Rams, s’inicia la Setmana Santa. L’Església ens convida a contemplar i a interioritzar els darrers dies de la vida de Jesús. Malgrat els bons desigs que tots tenim, durant aquests dies no sempre és senzill trobar moments de pregària. Els infants fan vacances i molts aprofiteu aquests dies per sortir fora.

Diumenge de Rams. Benedicció dels Rams. Aclamem Jesús.
Hosanna! Beneït el qui ve en nom del Senyor! Beneït el Regne que arriba, el del nostre pare David! Hosanna a dalt del cel.
Preguem: Senyor, doneu-nos l’entusiasme dels infants, i feu que sapiguem aclamar-vos, no amb palmes, sinó amb els fruits de les nostres bones obres.

Dilluns Sant. Als peus de Jesús.
Llavors Maria va prendre una lliura de perfum de nard autèntic i molt costós, ungí els peus de Jesús i els hi va eixugar amb els cabells. Tota la casa s'omplí de la fragància d'aquell perfum.
Preguem: Senyor, doneu-nos un cor humil i agraït, perquè us reconeguem com el Messies, i obriu-nos els ulls, perquè us identifiquem amb els pobres.

Dimarts Sant. La nit s’avança.
Ell (Judes), després de prendre el tros de pa, sortí de seguida. Era de nit.
Preguem: Senyor, obriu-nos els ulls, perquè ens adonem del mal que fem i del mal que ens envolta. Doneu-nos coratge per cercar la veritable llum, no permeteu que visquem enganyats enmig de les tenebres.

Dimecres Sant
. La traïció.
Un que suca amb mi al mateix plat és el qui em trairà. El Fill de l'home se'n va, tal com l'Escriptura ha dit d'ell, però ai de l'home que el traeix! Més li valdria no haver nascut.
Preguem: Senyor, infoneu–nos en els nostres cors la fidelitat indestructible envers Vós. No permeteu que aquesta fidelitat es vegi minvada per l’amor al diner, al poder, o per l’afany de protagonisme.

Dijous Sant
. Amor, Eucaristia, Servei.
Així, doncs, cada vegada que mengeu aquest pa i beveu aquest calze anuncieu la mort del Senyor fins que torni. I es posà a rentar els peus als deixebles i a eixugar-los-els amb la tovallola que duia a la cintura.
Preguem: Senyor obriu-nos l’enteniment, perquè comprenguem que no hi pot haver comunió amb el vostre Cos i Sang, sense servei. Feu que el Vostre Cos i la Vostra Sang ens doni força per estimar-vos, i servir-vos en els pobres.

Divendres Sant. Jesús mor ignominiosament a la Creu.
Tot s’ha complert.
Preguem: Contemplant la vostra Creu, us volem donar gràcies pel vostre amor. Feu que us sapiguem reconèixer amb tots els crucificats que hi ha en el nostre món.

Dissabte Sant
. Contemplació.
Maria es va quedar plorant a fora, al costat mateix del sepulcre.
Preguem: Senyor, restem en silenci. Davant del vostre sepulcre no tenim paraules. Tampoc tenim paraules davant del sofriment del món. Aquest dia s’assembla molt a tot el que vivim. Doneu-nos esperança, feu que no caiguem en el fatalisme de dir que no hi ha res a fer.

Diumenge de Pasqua. Viu.
No us espanteu. Vosaltres busqueu Jesús de Natzaret, el crucificat: ha ressuscitat, no és aquí. Mireu el lloc on l'havien posat.
Preguem: SENYOR, GRÀCIES. AMB LA VOSTRA RESURRECCIÓ,LA VIDA ADQUIREIX PLE SENTIT

Josep m Jubany

1 comentari:

Anònim ha dit...

Espero amb molta joïa les celebracions d´aquesta Semana Santa i Pasqua.Especialment
la Vetlla Pasqual.