08 de febrer 2015

Reflexions a la Paraula de Déu

Jesús va anar a tothom que tingués tota classe de malalties... "La gent el buscava..." perquè sabia que sanava malalties! Jesús sap pregar al PARE perquè la gent surti de les seves malalties i tingui ganes de tirar endavant, amb esperança i il·lusió.

Les mans de Jesús saben arribar als altres. La seva actitud és de pau i serenitat, amb gestos. Els Evangelistes, sobretot Marc, destaquen els gestos de Jesús amb el malalts perquè la seva actitud emocional té molt a veure amb la malaltia de la gent.

Allà on és Jesús hi ha amor a la vida, interès pels que pateixen i passió per alliberar-los del mal. Déu és un Déu de vida, que vol la nostra felicitat, la nostra salut, joia i plenitud.

La malaltia és una experiència dura de l’ésser humà, i no només pateix el malalt que sent la seva vida amenaçada sinó tots el que l'envolten. Com afrontar de manera humana la malaltia? Primer és l'apropament a qui pateix, no el podem ajudar de lluny, hem d'estar al seu costat, sense presses, amb discreció i respecte, escoltar-lo, posar-se al seu lloc, sobretot amb el silenci i la mirada.

Jesús va ser molt sensible a tots els que pateixen perquè són pobres i necessiten que els acompanyem amb les nostres pregàries i actituds acollidores i comprensives. Jesús va recórrer tots els camins de Galilea predicant i estant al costat dels qui pateixen.

Nosaltres com a seguidors de Jesús hem de seguir les seves petjades.

Mireia Galobart