31 de desembre 2014

Dijous 1 de gener: Jornada per la Pau

La Jornada per la Pau d’aquest any té com a lema "Si vols la pau, protegeix la creació", títol del Missatge del papa Benet XVI amb motiu de la Jornada.

Amb motiu de la Jornada Mundial de la Pau, instituïda per Pau VI, el dia 1 de gener, s’organitzen dues activitats per la pau. La primera és l’Eucaristia que organitza Justícia i Pau. Es farà a les 13 h. a la Catedral de Barcelona i estarà presidida pel cardenal-arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach.

També l'1 de gener la Comunitat de Sant Egidi organitza la Marxa per la Pau. La concentració comença a les 18’30 h. a la plaça Catalunya de Barcelona i arriba fins a la plaça Sant Jaume. La Marxa per la Pau s'organitza a diverses ciutats del món i a la de Barcelona hi ha adherides nombroses entitats com Cristianisme i Justícia, l’Associació CINTRA, la Companyia de Santa Teresa, la Comunitat de Jesús, la Delegació Diocesana d’Apostolat Seglar, la Fundació Alfons Comín, la Fundació Joan Maragall, Justícia i Pau, el Moviment dels Focolars, Regnum Christi, el Movimiento AGAPE, las Hijas de Maria, las Religiosas de las Escuelas Pías, la Unió de Religiosos de Catalunya, entre altres.