24 d’abril 2014

CATEQUESI PER AL TEMPS PASQUAL - INVITACIÓ I CALENDARI

Volem formar un grup de reflexió per aprofundir l’espiritualitat del temps de Pasqua. La Pasqua, la proclamació que el Crist mort ha ressuscitat i és present entre nosaltres, nucli central de la fe de la comunitat cristiana, serà l’objecte central d’una reflexió guiada per Anton-Ramon Sastre, a partir de les narracions evangèliques que la tradició litúrgica ens proposa al llarg de tots els diumenges d’aquest temps pasqual (Cicle A).

Els textos evangèlics ens parlen d’una resurrecció, d’aparicions, de l’ascensió de Jesús al cel i d’una davallada de l’Esperit de Déu sobre els apòstols, amb tota una escenografia que, avui, resulta difícil d’explicar i d’entendre des d’un pensament com el nostre, avesat a un raonament lògic i pràctic. Es tractarà, per tant, de fer una anàlisi de tots aquests textos, intentant d’entendre millor què volen dir i com ho diuen, per acabar amb un aprofundiment en l’espiritualitat d’aquest temps pasqual. Tot això es voldria fer amb la participació activa de totes les persones que vulguin formar part del grup de reflexió.

El grup és obert a tothom. Per tal de participar-hi, poder preparar material de reflexió suficient per a tots i poder-lo enviar, només cal donar el nom i l’adreça o l’adreça electrònica a la Secretaria de la Comunitat. El Diumenge següent al de Pasqua es farà un recordatori a totes les misses de l’inici de les trobades i s’enviarà als inscrits per correu electrònic una primera remesa del material per preparar la primera trobada.

El calendari de les trobades, en principi, serà el següent:

1ª trobada: Dimecres 30 d’abril (abans de llegir l’evangeli dels deixebles d’Emaús).

2ª trobada: Dimarts 13 de maig (abans de llegir l’evangeli dels dubtes de Felip).

3ª trobada: Dimarts 20 de maig (abans de llegir la promesa de l’Esperit)

4a trobada: Dimarts 27 de maig (abans de les festivitats de l’Ascensió i de Pentecosta).

L’hora de les trobades serà a les 8 del vespre i tindran la durada d’una hora. Tant les dates com l’horari es poden modificar si s’acorda prèviament.