05 de gener 2014

Reflexions a la Paraula de Déu

Aquest dia, entre la Solemnitat de la Mare de Déu i l’Epifania ens dóna l’oportunitat d’un aprofundiment de reflexió sobre el Nadal. “El qui és la Paraula es va fer Home, i plantà entre nosaltres la seva tenda”. Hem d’entendre que aquest “nosaltres” té un to universal, segons el pensament de Déu: Jesús no ha vingut només per a uns quants, sinó per tota la humanitat de tots els temps.

“La Llum resplendeix” enmig de la fosca i enmig de totes les nostres nits. No l’han apagada ni podran apagar-la mai les nostres debilitats, pecats, o mesquineses. Això ens ha d’omplir d’esperança i alhora ens ha de fer més alegres i transparents: la comunitat cristiana té la missió d’ajudar a descobrir aquesta llum i de deixar-nos il•luminar per ella. L’alegria de la vinguda del Senyor ens ha de motivar i animar per dintre i saber-ho explicitar per fora.

Déu no ha estat mai absent del món. Ell no abandona res del que ha creat i menys la humanitat a qui tant estima. El que fa és anar-se revelant i posar-se al nostre abast de manera progressiva i pedagògica.

Aquest camí té el seu punt alt quan el Fill, el qui és la Paraula, es fa U amb la humanitat. I arribarà al cim quan tota la humanitat sigui amb Déu.

Senyor Jesucrist, volem celebrar el teu Nadal agraint-te que has volgut venir a casa nostra com a Paraula i Comunicador de Déu, fet carn humana i germà de tots nosaltres. Et volem agrair, Pare i Esperit Sant que heu preparat tot l’univers en el que hi viuríem al llarg dels segles pensant que Tu series el nostre company.

Volem acollir i demanar que cada un de nosaltres i cada una de les nostres comunitats siguem signes vivents de l’amor amb el que som estimats.

Gràcies Senyor per la teva vinguda.
Mireia Galobart