07 d’octubre 2013

Grup de Cultura i Fe

Aquest dilluns dia 7 d’octubre el Grup de Cultura i Fe tindrà la seva primera reunió de curs, mantenint l’horari habitual de les 19.15 h.

En aquesta primera reunió comptarà amb la presència del Pare Ramon M Nogués, que farà una introducció actualitzada dels avenços científics i de com han de ser contemplats a la llum de la fe.

El Pare Nogués és catedràtic emèrit de la Unitat d'Antropologia Biològica a la Facultat de Ciències i a la de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona i és doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona. Treballa en genètica de poblacions. Ha estudiat temes de neurobiologia evolutiva i ha col·laborat en equips interdisciplinaris de neuropsiquiatria amb la Fundació Vidal i Barraquer. Ha analitzat qüestions relatives a la neurobiologia de la religiositat. Ha intervingut en estudis de bioètica i en comissions oficials sobre aquesta disciplina. A Fragmenta ha publicat els llibres "Déus, creences i neurones. Un acostament científic a la religió" (2007)," Sobre la vida i la mort. Possibilitats i límits de la intervenció humana" (2008, en col·laboració) i "Cervell i transcendència" (2011).