02 de maig 2013

Catequesi d’adults en Temps de Pasqua

Anton Ramon Sastre dirigirà durant aquest temps de Pasqua unes sessions de catequesi als locals de la parròquia. La primera trobada serà el dimarts dia 7 de maig a les 20:30 hores. La segona està programada inicialment pel dia 21 de maig, no obstant això, entre tots els assistents a la primera sessió es decidirà el nombre, la data i l’horari de la propera o properes sessions.

Sastre presenta així aquestes sessions:

"La configuració i la formació de l’Any Litúrgic ha tingut un recorregut molt llarg, que ha durat segles fins a no tenir l’estructura actual. Basant-se en les narracions dels evangelis, l’església poc a poc ha acabat composant una celebració diacrònica de la Pasqua, és a dir, la Pasqua de Crist es representa i es desplega en un conjunt successiu de festes: la celebració del Sant Sopar (Dijous Sant); la celebració de la Mort de Jesús a la creu (Divendres Sant); la celebració de la Vigília Pasqual i diumenge de Resurrecció; la festa de l’Ascensió; i la festivitat de la Pentecosta. Però, en definitiva, totes aquestes festes tenen com a punt de referència central el Misteri de la Pasqua de Crist, un fet únic que celebrem sempre que ens reunim en comunitat, però que és contemplat des d’angles diferents. Es tracta, doncs, d’una catequesi singular: podríem dir que és la mateixa litúrgia la que, en la seva estructuració actual, ens vol fer aprofundir la nostra celebració del Misteri de la Pasqua. La litúrgia ens ensenya a celebrar el Misteri central de la nostra fe, tot celebrant diferents festivitats.

L’objecte de la catequesi que proposem és la d’analitzar i d’adquirir una visió de conjunt de totes aquestes festes, per tal d’apropar-nos a una millor comprensió del fet pasqual, i això ho farem a partir de les narracions de les aparicions de Jesús i dels relats de l’Ascensió i de la Pentecosta, tal com ens els proposa l’evangelista Sant Lluc.

Això és el que intentarem fer durant dues trobades de reflexió els dimarts, dies 7 i 21 de maig. Esteu tots convidats a participar-hi."