01 de juny 2012

Han rebut el sagrament de la Confirmació

El passat dissabte dia 19, com a colofó de l’Assemblea extraordinària de final de curs, en el marc de l’Eucaristia de les 8 del vespre presidida per Mons. Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona, concelebrada amb Mossèn Josep Maria Jubany i Mossèn Lluís Saumell i assistida pel diaca Mossèn Xavier de Dou, vàrem celebrar el Sagrament de la Confirmació que van rebre els nois i noies que han acabat el seu procés de formació catequètica, després de sis cursos de Catequesi Infantil.

Abans, però, van voler proclamar en veu alta els seus sentiments en el moment de rebre el sagrament amb la lectura d’aquest manifest:

“Ja fa uns anys que participem a la Catequesi de Sant Ildefons, on hem conegut encara més a Jesús i on hem entès que Jesús ens parla d’un Déu que ens estima, que ens salva i que ens perdona. Un Déu que ens diu que no som en aquest món per casualitat o per una coincidència de l’atzar, sinó que tenim una missió a fer.

Vivim en un entorn que ens necessita més que mai. Déu ens demana que fem que en aquest món hi hagi més justícia i més llibertat per a tota la humanitat. Jesús ens ha mostrat el camí per fer que els més pobres i els més febles tinguin una vida digna, i volem seguir-lo. Potser això significa anar a contracorrent a la nostra societat, però ens hi volem esforçar. Amb la força de l’Esperit Sant, amb la força de l’Amor de Déu, ens veiem capacitats i il·lusionats per aconseguir-ho. Per nosaltres, rebre la Confirmació no és un final, sinó l’inici d’una nova etapa.

La nostra fe ens ha d’ajudar a anar fent el camí que Jesús ens va assenyalar, encara que de vegades ens confonem i no el veiem clar. Volem ser testimonis de fe i sabem que els nostres pares, els nostres padrins i tota la comunitat ens hi ajuden i ens hi acompanyen. No ens sentim sols. Volem que la nostra fe sigui un procés que anem fent tota la vida i per això, malgrat els nostres dubtes i febleses, volem donar un pas més a la nostra vida de cristians i estem convençuts de voler rebre la Confirmació, obrint el nostre cor a l’Esperit Sant.”

D’aquestes paraules el bisbe Taltavull va fer especial èmfasi en el temps que aquests nois i noies han dedicat a la seva formació cristiana. En saber que eren sis anys, va exclamar: és el temps d’una carrera universitària! mireu si n’esteu de ben preparats! I pel que fa a l’expressió: “vivim en un entorn que ens necessita més que mai”, el bisbe va ressaltar el grau de maduresa necessari per afirmar una cosa com aquesta: “certament la societat ens necessita, us necessita”, va dir.

Al final de la cerimònia es va projectar aquest vídeo de la cançó “Tu ets la Llum” del grup Lax’n Busto, que els nois han utilitzat per preparar-se per rebre aquest sagrament. De la lletra d’aquesta cançó, Mons.Taltavull va repetir a mode de pregària aquesta part: “Tu ets la Llum, Tu ets el Camí, Tu ets la fi del meu destí , i quan a tu arribi ja no hi haurà per on tornar. Sento el cor, el sento a dintre, sento algú dins meu que crida. Diu que segueixi encara que em senti feble.”