08 de maig 2012

19 de maig Assemblea Extraòrdinaria: Pla Pastoral

El proper dissabte 19 de maig, a les 5 de la tarda, està convocada l’Assemblea Extraordinària de la nostra Comunitat. El bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Sebastià Taltavull, és el ponent convidat perquè ens expliqui el Pla Pastoral 2012-2015 de l’Arquebisbat de Barcelona. El Pla proposa diferents accions, a tall d’exemple, dins de tres grans objectius.

El primer objectiu és l’anunci de Jesús als qui no el coneixen i algunes de les accions proposades són el testimoniatge, convidar persones allunyades a participar en trobades, recessos, etc..., oferir acompanyament, fer difusió de la Bíblia, oferir el primer anunci de la fe, promoure grups, utilitzar les noves tecnologies i potenciar la dimensió evangelitzadora d’Esplais i Escoltes.

El segon objectiu versa sobre la pastoral de la iniciació cristiana, que és una activitat específica de l’Església i ben pròpia de la parròquia. Les possibles accions a fer assenyalades pel pla són oferir una acollida cordial a totes les persones que vénen a les parròquies, fer trobades de preparació dels sagraments d’iniciació amb un component d’integració, evangelització i conversió, i oferir la possibilitat d’integrar-se a la comunitat en grups de reflexió i pregària. A més, dins de cada sagrament hi ha assenyalades unes accions concretes a seguir.

El tercer objectiu és la solidaritat, com a expressió de la fe cristiana. Les accions proposades, entre d’altres, són oferir la possibilitat de col·laborar com a voluntaris, organitzar campanyes per sensibilitzar sobre els nous reptes de la pobresa, intensificar l’ajuda a qui més ho necessita a través de Càritas parroquial, fer algun signe d’austeritat que pugui beneficiar persones necessitades, oferir a escoles i esplais la possibilitat de conèixer centres d’acollida promovent futures col·laboracions, i conèixer més continguts de la Doctrina Social de l’Església.

La idea és que el dia de l’Assemblea Extraordinària es puguin suggerir maneres sobre com aplicar aquest Pla Pastoral a la nostra Parròquia per definir el nostre propi Pla Pastoral per portar a terme entre el 2012 i el 2014. Per tant, després de la xerrada de Mons.Taltavull hi haurà un treball per grups amb la finalitat d’aportar idees de les accions concretes a realitzar. A l’Assemblea del mes de juny s’acabaren de definir aquestes propostes.

Un cop acabada l’Assemblea, el bisbe auxiliar presidirà l’eucaristia de les 8 del vespre on quinze joves de la nostra Comunitat rebran el sagrament de la Confirmació.