26 d’abril 2012

Ha ressuscitat, Al·leluia!

El dissabte Sant, poc abans de les 8 del matí, una trucada al meu mòbil m’anunciava una mort esperada, la de la M. Jesús Dabad i Serena als seus 69 anys, a causa d’un càncer depredador. El Divendres Sant després del Via Crucis celebrat enguany als Pares Franciscans del carrer Santaló, en Joan Huerva, membre de la Pastoral de la Salut, i jo ens encaminàrem a la clínica de la Sagrada Família on estava internada. La seva agonia era evident. En acomiadar-nos i fer-li un petó al front la nostra certesa va ser que el seu traspàs es produiria molt aviat. I així va ser.

La M. Jesús va estar en tot moment acompanyada per la seva germana Anna M. que queda ara òrfena de família íntima però no de molts que l’estimem i li farem costat. Va ser emprenedora, treballadora, organitzada, perfeccionista, etc. però per sobre de tantes qualitats tenia la qualitat ferma i convincent d’una fe segellada pel seu baptisme i confirmació. Una fe activa com ho va demostrar de manera excepcional durant més de tres dècades amb la seva dedicació a la Pastoral de la Salut acompanyant i visitant malalts de la nostra comunitat de Sant Ildefons. Amb total entrega i exquisidesa que mai no agrairem prou.

El dia de Pasqua al tanatori de les Corts a 2/4 de 3 del migdia fèiem un respons fervorós i sentit acompanyats per la família i amics, tot celebrant aquest pas de la mort a la vida, sempre nou, sempre misteriós i sempre esperançador, gràcies a la fe. El dijous 12 d’abril en la celebració eucarística presidida per Mn. Josep M. Jubany pregàvem per ella.

Aquesta primavera les dues germanes tenien preparat fer un viatge a Terra Santa però Déu li ha regalat un altre viatge a la Jerusalem celestial per gaudir per sempre més d’aquest amor immens que només Ell pot donar. S’ha complert la dita: l’home proposa i Déu disposa. Reposa en pau, M. Jesús, no deixis d’intercedir per l’Anna M. i per tots nosaltres en la lluita que lliurem en aquesta vall de llàgrimes pel desconsol comprensiu d’aquesta separació en el temps. Estàs i estaràs viva en el cel i en la terra per la fe que ens agermana i la sang que ens dóna vida i també per l’amistat d’un camí compartit amb il·lusió.

Al·leluia, al·leluia, al·leluia!


Francesc Xavier de Dou