09 de febrer 2012

Campanya de Mans Unides contra la Fam al Món

El proper cap de setmana, dies 11 i 12 de febrer, una vegada més Mans Unides demana la nostra col·laboració per poder realitzar aquells programes que serviran per minimitzar o eradicar la fam en llocs on les malalties i la misèria hi són presents dia rere dia.
L'acció de Mans Unides s'inspira en l'Evangeli i en la Doctrina Social de l'Església. Les parròquies de tota Espanya col·laboren amb la seva tasca. A Mans Unides porten 50 anys implicats any rere any en campanyes de diferents àmbits.

L'objectiu d'involucrar-nos-hi no només rau en el fet de donar a conèixer les situacions d'injustícies oblidades, les desigualtats cròniques o els conflictes emergents, sinó també en el d'oferir estils de vida, opcions i projectes alternatius dirigits al canvi de les estructures d'injustícia.

Cada any, a Mans Unides aprofundeixen sobre un tema concret que està present en tots els materials i accions que realitzen. Actualment estan immersos en els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, fins el 2015. Concretament els Arxiprestats de Barcelona, L’Hospitalet i Cornellà estem implicats en dos projectes: 1- Rumbek. Sudan del Sud. Suport a una ràdio comunitària: formació de tècnics locals i producció de 52 programes setmanals durant un any dirigits a dones en situació de marginació, amb un pressupost de 97.752 euros.

2- Bhilwara (Rjasthan). Índia. Creació d’un sistema d’abastiment d’aigua que inclourà 30 pobles, gestionat per dones transformadores de l’ecosistema, amb un pressupost de 139.977 euros.