05 de gener 2012

Carta als Reis

Estimats Reis,

Amb molta emoció, Majestats, us escric aquesta carta. Ho faig en nom de la Comunitat de Sant Ildefons, i també propi. M’adreço a vosaltres amb la mateixa confiança que ho feia quan era nen. És bo almenys un cop l’any, per aquestes festes, recuperar l’infant que un dia fórem, i que encara en resta un xic dins nostre. Els anys ens han fet, fatalment, molt més realistes, però no ens han fet perdre l’esperança, que si entre tots ens ho proposem i vosaltres ens ajuden, tot pot ser millor.

Vosaltres, que descobríreu enmig de l’enorme estelada del cel un estel únic, ajudeu-nos a estimar cada persona en la seva singularitat, i que no fem discriminacions de ningú per raó de sexe, d'origen, de llengua, de condició econòmica, o cultura.

Vosaltres, que vinguéreu de l’Orient, porteu la pau a tots pobles, d’Orient a Occident, que cessin les guerres, que els drets siguin respectats, que ningú no es vegi discriminat per les seves creences.

Vosaltres, que representeu tots els pobles de la terra, moveu els cors dels responsables de l’economia, perquè s’acabin les desigualtats entre el primer i el tercer món.

Vosaltres, que us posareu en camí tot seguint un estel, infoneu-nos a tots esperança, i ajudeu-nos a veure els signes d’esperança enmig de la foscor que per culpa de la crisi ens envolta per tot arreu.

Vosaltres, que fóreu víctimes d’un malèvol engany per culpa del tirà Herodes, deslliureu-nos de la tirania dels poders (mercats, grans multinacionals, trusts econòmics) que sense cap mena d’escrúpol, permeten que hi hagi persones que no poden viure amb dignitat, mentre ells augmenten el seu poder.

Vosaltres, que oferíreu a l’Infant Jesús, or, encens i mirra, susciteu en nosaltres el despreniment, i siguem capaços de posar els nostres millors dons al servei dels més petits i senzills.

Vosaltres, que adoràreu el Messies, el Salvador, feu que els qui ens gloriem d’anomenar-nos cristians, no adorem ningú que no sigui el Déu de Nostre Senyor Jesucrist. I que l'Església denunciï amb fets i paraules els ídols moderns del poder, el confort, les falses seguretats.

Vosaltres, que cercàveu la veritat, ajudeu i il·lumineu tots els homes i dones que cerquen un sentit a la seva vida i no el troben.

I finalment feu de la nostra comunitat de Sant Ildefons una comunitat d’homes i dones apassionada per fer el bé. Que no visquem amb enyorances del passat, i amb el guiatge de l’estel de Betlem sapiguem fer passos endavant. I doneu-nos un esperit sense cap mena de mesquinesa, i així ens puguem emocionar amb el somriure d’un infant.
I com sempre, acabo dient que acceptarem amb molt de gust tot allò que ses Majestats creieu que és convenient per tots nosaltres, per ser fidels al missatge de l’Epifania.

Josep M Jubany