16 de novembre 2011

Parlaments i pregàries de diferents grups a l'homenatge a Mn.Lluís Saumell (1)

Paraules de Josep M. Martí, president de la Coral Sant Jordi

Benvolgut Lluís,

Aquesta invocació a St. Jordi que acabem de sentir i que tu has cantat centenars de vegades com a himne de la Sant Jordi, és la nostra manera de donar-te les gràcies, i no podem fer-ho de cap manera millor que no sigui cantant.

La Coral Sant Jordi i la seva família (ex-cantaires, L’Esquitx, L’Espurna i el cor Ponent) et donem les gràcies, perquè ets una part molt important de la història d’aquesta coral.

Primer de tot pels teus 27 anys com a cantaire, durant els quals hem compartit moltes i moltes hores d’assaig, viatges, concerts i experiències inoblidables que sempre restaran en nosaltres. I en segon lloc per la teva aportació a la coral com a president.

En realitat tu ja havies decidit deixar la coral l’any 91, al mateix temps que ho va fer l’Oriol. Va ser aquí mateix a St. Ildefons, que la Sant Jordi reunida en assemblea va creure que tu eres la persona adient per guiar la nova etapa en la que entrava la coral. Tu estaves dient missa, et van baixar a buscar per demanar-t’ho i evidentment, vas acceptar. I vas exercir de president durant 10 anys, anys en els que la coral va passar per grans transformacions i que tu vas saber conduir amb la paciència i el treball constant que et caracteritzen. Els presidents que t’han succeït, i que avui són aquí amb tu (en Cesc, la Pilar i jo mateix) sabem com és de difícil tirar del carro d’una institució com la nostra i més que ho fessis durant tants i tants anys.

És per tot això que en nom de tots els que avui som aquí i dels que ja no hi són , podem dir-te que ha estat un plaer i un honor haver cantat i treballat amb tu.

Moltes gràcies Lluís

Paraules dels monitors de l’Esplai Sant Ildefons

Lluís,

Des de l'esplai, volem agrair-te els ànims que ens has donat sempre, el recolzament que ens has mostrat des del principi.

Com a mostra de la confiança que sempre ens has transmès, agraïm, també, la teva presència a les reunions de pares, que ens ha ajudat a exposar el nostre projecte educatiu; així com les visites esporàdiques durant la preparació dels campaments, el teu interès per saber què eren tots aquells murals i papers pintats, que ens feia somriure pensant en els dies que venien.

Esperem que aquesta nova etapa que ara comences sigui rica i plena.

Moltes gràcies per ser un exemple.


Paraules dels caps i aquel·les de l’Agrupament Escolta Joan Maragall


Moltes gràcies Mossèn Lluís per acollir la nostra entitat, de forma tan amable i sincera. Gràcies pel teu exemple, sempre has estat proper a nosaltres, recolzant-nos i encoratjant-nos en la nostra tasca.

Hem après de la teva forma de ser, de l'amor i entusiasme amb què fas les coses. Contagiant-nos dels teus valors, ajudant així a fer millor la nostre feina, i a transmetre-ho als nens i nenes.

El teu caràcter obert, sempre ha fet molt fàcil la relació amb tu i la Parròquia, ens ha acostat a les altres entitats, i ens ha ensenyat el valor de la col·laboració, i que tots tenim molt en comú.

Sempre ens has recolzat en la nostra tasca, segurament perquè tu també havies estat escolta, i coneixies els nostres valors, però també perquè en les reunions on us explicàvem com estava anant el nostre any ens escoltaves atentament i confiaves en nosaltres. Segurament els temps han canviat molt des que tu vas ser escolta. Potser no portem uniforme, potser no fem exactament les mateixes excursions, ni fem servir el mateix material d'acampada, però el nostre símbol, el foulard, i els nostres valors d'estimar el pròxim i cuidar la natura, tenir l'esperit de servei cap a la societat i ser exigents amb nosaltres mateixos no canviaran mai.

Des de l'Agrupament Escolta i Guia Joan Maragall et desitgem el millori i t'agraïm de tot cor tota la confiança i recolzament que sempre ens has donat.

Moltes gràcies,

Caps i aquel·les del Joan Maragall, en nom de tots els nois i noies, mares i pares i ex-membres del nostre cau.


Paraula-pregària del grup BATEC

Senyor, els nois i noies de BATEC et donem gràcies per haver pogut compartir amb Mn. Lluís la nostra fe i el camí de l’Evangeli.

I et preguem perquè en aquesta nova etapa que ara comença segueixi sent un referent per al nostre grup de fe i d’amistat.

Preguem al Senyor...