28 d’octubre 2011

Reunió del Consell Pastoral d'octubre

El passat dimarts 18 d’octubre el Consell Pastoral va tenir la seva reunió mensual. En aquesta ocasió va comptar amb la presència del nou rector de Sant Ildefons, Mn.Josep Maria Jubany. Després d’una breu roda de presentació dels membres del Consell, Mn.Jubany també es va presentar: té 62 anys, és el delegat de Pastoral Social del bisbat de Barcelona, i ha estat deu anys de rector a Santa Eulàlia de Mérida a l’Hospitalet de Llobregat, després d’ haver estat deu anys de rector a El Prat. Un fet premonitori a la seva biografia: va rebre la Primera Comunió a l’escola de les Dames Negres, quan en aquella època l’església de l’escola era l’església de la Parròquia de Sant Ildefons.

El Consell va convidar al nou rector a ser el ponent de l’Assemblea de novembre que tindrà lloc el dilluns 14 a les 9 del vespre, de manera que tota la Comunitat el pugui conèixer de més a prop. Mn.Jubany va acceptar molt gustosament i serà un nou acte comunitari en el que participarà, després de ser present a l’Eucaristia per Mn.Cases de principis de mes.

S’informa al Consell que a la pressa de possessió del nou rector, que es celebrarà a les 8 del vespre del dissabte 19 de novembre, estarà presidida pel bisbe Sebastià Taltavull.

El Consell va fer un repàs sobre l’inici de curs de les diferents activitats on es va destacar els 350 infants apuntats a la catequesi, i els nous vint joves incorporats al grup de Batec. També es va comentar que recentment el Centre d’Estudis Pastorals de les diòcesis catalanes ha publicat “La participació en les nostres comunitats: Guia de les bones pràctiques” on es recullen disset iniciatives de tot Catalunya, i entre les que hi ha dos activitats de Sant Ildefons: l’Assemblea mensual, i el Lip Dub sobre el comerç just i el consum responsable que el grup de joves de la nostre Comunitat, a iniciativa de Batec i del grup de Justícia i Pau, van gravar el passat mes de febrer.

Finalment es va tractar de com es pot treballar des de la nostra parròquia el Pla Pastoral de l’Arxidiòcesi de Barcelona. Aquest Pla té tres grans objectius: l’anunci de Jesucrist als qui no el coneixen, la Pastoral d’iniciació cristiana i la solidaritat com expressió de la fe cristiana. Entre les idees que van sorgir destaquen la possibilitat de crear un “Atri dels gentils” del nostre entorn que es converteixi en un espai de diàleg entre creients i no creients; una missa pensada especialment per joves, i potenciar el Centre d’Acollida Adrià Trescents que és el servei de bancs d’aliments de Sant Ildefons.

La propera reunió del Consell Pastoral serà el dimarts dia 15 de novembre i es continuarà reflexionant sobre la posada en pràctica del Pla Pastoral 2011-2015.