12 de setembre 2011

Què va dir el Papa als joves?: Arrelats i edificats en Crist, ferms en la fe (1)

De les Jornades Mudials de la Joventut que es van celebrar a Madrid el passat agost hem pogut veure moltes imatges, però què va dir realment Benet XVI als joves?  A partir d'avui i durant les properes setmanes, aniran apareixent aquí dotze reculls d’algunes de les seves paraules.

El 18 d’agost, en el vol que el duia cap a Madrid, el Sant Pare va fer una roda de premsa en la que va comentar entre d’altres coses:

Aquestes JMJ són un signe, una cascada de llum, donen visibilitat a la fe, visibilitat a la presència de Déu en el món, i donen així la valentia per ser creients. Sovint, els creients se senten aïllats en aquest món, gairebé perduts. Aquí veuen que no estan sols, que hi ha una gran xarxa de fe, una gran comunitat de creients en el món, que és bonic viure en aquesta amistat universal.

Hem de buscar sempre la veritat, els veritables valors, tenim un nucli de valors, en els drets humans fonamentals. Els drets fonamentals reconeguts ens posen en diàleg entre ells. La veritat com a tal és dialogant, doncs busca conèixer millor, comprendre millor, i ho fa en diàleg amb els altres. D'aquesta manera, buscar la veritat i la dignitat de l'home és la millor defensa de la llibertat.

Aquesta llavor que el Senyor sembra amb les JMJ és com la llavor de la qual parla l'Evangeli: una part cau en el camí i es perd, una part cau en la pedra i es perd, una part cau entre les espines i es perd , però una part cau en terra bona i dóna molt de fruit. Això és precisament el que succeeix amb la sembra de la JMJ: molt es perd i això és humà.