11 de febrer 2011

XIX Jornada Mundial del Malalt

Així dóna inici el missatge del Papa Benet XVI amb motiu de la XIX Jornada Mundial del Malalt que té per lema: «Amb les seves ferides us curava» (1Pe 2,24)

Benvolguts germans i germanes,

Cada any, en la celebració de la memòria de la Mare de Déu de Lourdes, que se celebra l’11 de febrer, l’Església proposa la Jornada Mundial del Malalt. Aquesta circumstància, com ho va voler el venerable Joan Pau II, es converteix en una ocasió propícia per a reflexionar sobre el misteri del sofriment i, sobretot, per fer les nostres comunitats i la societat civil més sensibles envers els nostres germans malalts. Si cada home és germà nostre, encara més han d’estar en el centre de la nostra atenció el feble, el qui sofreix i el qui necessita que se l’atengui, perquè cap d’ells no se senti oblidat o marginat: de fet, «la grandesa de la humanitat està determinada essencialment per la seva relació amb el sofriment i amb el qui sofreix.

Això és vàlid tant per a l’individu com per a la societat. Una societat que no aconsegueix acceptar els qui pateixen i no és capaç de contribuir mitjançant la compassió a fer que el patiment sigui compartit i suportat també interiorment, és una societat cruel i inhumana» (Carta enc. Spe salvi, 38).


A la nostra comunitat en les eucaristies de dissabte i diumenge preguem sempre pels malalts i per tots els qui sofreixen, conscients que la malaltia i el sofriment directament o indirectament ens afecta a tots gairebé d’una manera permanent en les nostres vides. Siguem-ne conscients i recordem-ho sempre en la nostra pregària personal.