27 de novembre 2010

Reflexions a la Paraula de Déu

“Estigueu a punt també vosaltres, que el Fill de l’Home vindrà a l’hora menys pensada” Mt 24, 44

També vosaltres...

També nosaltres... sens dubte que això va per a nosaltres, per a tots, i no val a badar, perquè l’hora menys pensada pot ser aquesta mateixa o la següent i si no estem a punt no hi serem a temps.

Jesús fa una advertència ben concreta que no té dues lectures ni pot ser interpretada d’altra manera; cal estar a punt sempre.

La vida ens ensenya que hem d’estar amatents a una gran quantitat de coses, pràcticament a tot, i no cal posar exemples perquè tot el que ens envolta requereix la nostra atenció constant. Per tant no ens ha de ser gens difícil entendre què és el que Jesús vol de nosaltres.

Hem de tenir els deures fets, no hem de deixar per a última hora tot allò que forma part de les nostres obligacions i que cadascú coneix perfectament.

Sense oblidar, però, que la nostra feblesa ens pot jugar males passades desviant la nostra atenció per viaranys poc assenyats. Penso que és aquí on Jesús posa el dit a la nafra; la nostra condició humana no està exempta de riscos i per això cal redoblar la vigilància.

Les paraules de sant Pau són especialment adients amb aquesta intenció: “Prou de dormir, ja és hora d’aixecar-nos” i... “S’acaba la nit i el dia s’acosta” i... “Comportem-nos dignament com a ple dia”.

Tants advertiments no poden ser estèrils, d’una manera o altra hem de ser-hi sensibles, si se’ns fan és perquè en fem cas, per més que sabem que no sempre estem en condicions de fer-ho, i d’aquí ve l’advertiment, el Fill de l’Home ja va venir una vegada, però ha de tornar, i això és el que compta.

Josep Maria Lari