15 de juliol 2010

Campaments i colònies d’estiu de l’Esplai Sant Ildefons

Els caps responsables de l’Esplai Sant Ildefons ens han fet arribar el destí de les acampades dels diferents grups:

Els joves van fer un viatge de final d'Esplai a Grècia. Van marxar el passat dia 4 i van tornar el 14.

Els altres quatre grups marxen del 17 al 28 de juliol.

El grup de Bufanúvols (els petits) van a una casa de colònies a Bruguera. Bruguera es troba a la Vall de >Ribes, està a 1.200 d'altitud i té uns 60 habitants. Està format per un grup de masies i d'antigues cases de pagès al voltant de l'església de Sant Feliu de Bruguera i seguint el camí. Moltes d'aquestes cases estan restaurades i això contribueix a la bellesa del lloc i on el passat agrícola i ramader encara avui hi és present.


Els Trencapins (mitjans) acampen a les Lloses, a la comarca del Ripollès. Ell terme municipal té una extensió de 113,4 km2 i el poble està a 1.000 m. d'altitud. Els límits del terme municipal són al nord amb Ripoll, a l'est amb Ripoll i Sora, al sud amb Alpens i a l'oest amb Sant Jaume de Frontanyà. Té agregats els nuclis de Palmerola i Viladonja. La Farga de Babié és una colònia tèxtil de Les Llosses i el municipi té com a parròquies Sant Esteve de Vallespirans, Sant Martí de Vinyoles, Sant Sadurní de Sovelles i Santa Maria de Matamala.


Els Mowglis (mitjans 2) faran una ruta pel cap de Creus i la badia de Roses, a l'extrem nord de la Costa Brava. Diferents autors han dedicat força planes al cap de l'Alt Empordà: Eugeni d'Ors, J.V.Foix, Losep Maria de Sagarra o Josep Pla en són uns quants. Carles Fages de Climent li va dedicar un llarg poema que inclou l'Oració al Crist de la Tramuntana.


Els Xerpes (grans) camiran per una part del Camí de Sant Jaume pel País Basc.El Camí de Santiago és la ruta que recorren els pelegrins procedents d'Espanya i de tot Europa per arribar a la ciutat de Santiago de Compostela, on es veneren les relíquies de l'apòstol Jaume. El Camino de Santiago ha estat declarat per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat; Itinerari Cultural Europeu pel Consell d'Europa i ha rebut el títol honorífic de Carrer major d'Europa.


La Secretaria de la Comunitat disposa dels telèfons de contacte dels diferents caps i responsables i pot donar tota la informació necessària.


Els desitgem que aquests dies que passen tant propers a la Natura, els permeti estimar-la encara més i sentir-se més propers al seu Creador.