05 de març 2010

Sopar de la Fam

El passat 26 de febrer va tenir lloc a la nostra comunitat la tercera edició del Sopar de la Fam, per iniciativa del Grup de Justícia i Pau, i a benefici de l’Associació Kusi-Warma. En Jaume Reguant en va fer la presentació i va donar la benvinguda en nom del grup de Justícia i Pau. Tot seguit Joan Monturiol, president de l’Associació Kusi-Warma de Catalunya des dels seus inicis, va agrair a tots els assistents la seva participació i va presentar a Regina Arquimbau com a nova presidenta de l’Associació.

Seguidament la Regina, que almenys un cop l’any viatja al Perú, va prendre la paraula per explicar les activitats de Kusi-Warma i va projectar un video de molta qualitat tècnica fet per ella, en el qual es podia veure la realitat de les famílies peruanes implicades en els objectius que marca l’associació, centrats bàsicament en evitar la desnutrició crònica dels infants de fins a tres anys, i a lluitar contra la violència domèstica que pateixen moltes d’aquestes famílies.

De la desnutrició crònica que es produeix en la franja d’edat entre el naixement i els tres anys, sobretot per manca de proteïnes, es té molt present la seva irreversibilitat, és a dir, que la criatura afectada ja no se’n recupera mai i ho pateix tota la vida. Va destacar també el fet que són els integrants de les mateixes famílies els responsables de dur a terme aquestes accions. A més, compten amb el suport dels representants municipals i un equip de professionals.

Va arribar l’hora del “sopar de pa i aigua” en forma d’una bossa de bastonets de pa i una ampolla d’aigua mineral. Potser per l’hora ja avançada, tots els comensals vam liquidar en pocs minuts tan austeres viandes, en un intent d’experimentar en pròpia carn com ha de ser de dur no tenir res més per menjar.

La nota festiva de la trobada la va posar el Grup de Gospel de la Parròquia de la Bonanova que va interpretar quatres de les composicions més conegudes d’aquest estil de cant coral. El ritme frenètic dels cants va contagiar els assistents que molt complaguts vam corejar amb picaments de mans la interpretació.