30 de juny 2009

Reflexions a la Paraula de Déu

"Talita, cum" "Noia aixeca't"

Jaire, un dels caps de la sinagoga, "així que veu Jesús se li llença als peus" suplicant amb tota l’ànima per la vida de la seva filla, una noia de 12 anys que després de morir rep aquesta ordre de Jesús i immediatament "s’aixecà i es posar a caminar".

Avui no ens és possible llançar-nos als peus de Jesús, perquè no el tenim físicament a l’abast, però sí que ens hi llancem simbòlicament "amb tota l’ànima", amb la nostra pregària quan ens sentim greument necessitats.

Una dona que patia pèrdues de sang des de feia dotze anys, "se li acostà per darrera enmig de la gent i li tocà el mantell, perquè pensava: "Encara que li toqui només la roba que porta, ja em posaré bona". A l’instant se li estroncà l’hemorràgia i sentí que el mal havia desaparegut." No és imaginable una situació com aquesta, que només tocant-li la roba sense dir cap paraula, la fe d’aquella dona sigui suficient per guarir-la, i ¿com pot percebre Jesús, enmig de les empentes de la gent, el frec sobre el seu mantell?: "Qui m’ha tocat la roba?", pregunta, i busca amb la mirada fins que troba la dona.

Avui tampoc no ens és possible tocar el mantell de Jesús, i potser la nostra fe no és tan ferma com la d’aquella dona, però sabem que Ell coneix les nostres necessitats, ens escolta sempre i ens guarda de tot mal. I també sabem que tenim un límit, que no tot pot durar sempre, perquè més tard o més d’hora tots hem de passar el llindar de la vida per accedir a la Vida Nova que Jesús ens ha promès.

"Déu no va fer la mort", llegim avui al llibre de la Saviesa, i això ens conforta i ens esperona a la conversió de cor. I Sant Pau en la segona carta als cristians de Corint, ens demana que intentem de viure amb generositat: "...allò que us sobri a vosaltres compensi el que els falta a ells, i si un dia els en sobre a ells que supleixi el que us falta a vosaltres."

Tot és a les seves mans i Ell sap què és el millor per a cadascun de nosaltres en tot moment. Ho llegim en el verset de l’Al•leluia d’avui:
"Jesucrist, el nostre Salvador, ha desposseït la mort del poder que tenia, i amb la Bona Nova de l’Evangeli, ha fet resplendir la llum de la vida."

Josep Maria Lari