14 d’octubre 2009

Cinema al Casal

El dimarts dia 20 al Casal Sant Ildefons (Marià Cubí, 111) a les 17:30 hores es projectarà la pel·ícula "El Abuelo" dirigida l'any 1998 per l'oscaritzar José Luís Garci i protagonitzada per Fernando Fernán Gómez, Cayetana Guillén Cuervo, Rafael Alonso i Agustín Gozález.

Basada en la novel.la de Benito Pérez Galdós, aquesta cinta relata la història de Don Rodrigo, un aristòcrata arruïnat que torna a Espanya a finals del segle XIX. El seu fill ha mort recentment i la seva jove ha quedat a càrrec de dos filles. Tot i això, l'avi sap que una d'elles no és realment la seva néta, ja que ha nascut després d'un romanç clandestí. Mogut per la defensa de l'honor familiar, l'ancià intentarà determinar quina de les dues noies pertany legítimament a la seva estirp. Però en el camí toparà amb més sorpreses.

"El Abuelo" és probablement una de les millors pel.lícules realizades a Espanya en l'última dècada. Les actuacions de Fernando Fernán Gómez i Rafael Alonso són per treure's el barret i l'ambient d'època està perfectament retratat. Commovedora, trista i graciosa a la vegada, una cinta deliciosa.