21 d’octubre 2024

Trobada especial pels 75 anys de Sant Ildefons


Aquest dissabte 19 d'octubre, es va celebrar una trobada especial a la Parròquia de Sant Ildefons per recordar i homenatjar la seva història, en el marc de les celebracions del seu 75è aniversari. Sota el lema "De temple a comunitat", més de 80 persones es van reunir per compartir documents gràfics (fotografies i vídeos) que van evocar records col·lectius, mentre es comentaven i recordaven moments clau de la vida de la comunitat.

L'acte va començar amb un recorregut històric, des de la fundació de la parròquia al gener de 1949, amb el seu primer rector, Mn. Narcís Saguer, fins a esdeveniments com l' "afer Galinsoga", la construcció del nou temple al carrer Madrazo i el període de Mn. Joan Alemany, que va marcar un punt d'inflexió amb la creació del Consell Pastoral i les assemblees mensuals.

També es va destacar l'etapa de Mn. Lluís Saumell, en què es va impulsar la catequesi familiar i es va celebrar el 50è aniversari de la parròquia amb un simposi commemoratiu. Finalment, es va recordar el període de Mn. Josep Maria Jubany, marcat per la pandèmia, la consolidació de la catequesi familiar i les celebracions recents del 75è aniversari.

La sessió, conduïda magistralment per l'Ignasi Bonjoch, va incloure nombroses intervencions dels participants, que van compartir històries i anècdotes personals, destacant la importància de la comunitat de Sant Ildefons al llarg d'aquests 75 anys. Es va posar de manifest que aquesta comunitat és la que ha configurat la vida de la parròquia, amb el suport dels diferents rectors i mossens, com Mn. Xavier Dou, però sobretot gràcies a les moltes persones que han estimat i estimen Sant Ildefons.

Després d'aquesta trobada, es va celebrar una missa d'acció de gràcies per aquests 75 anys de comunitat i de vida parroquial, i la jornada va concloure amb un refrigeri. Amb el lema de les celebracions del 75è aniversari, "Mirada agraïda al passat, per viure el present i projectar-se cap al futur", l'acte va servir com a moment de reflexió i renovació del compromís per enfortir la comunitat de Sant Ildefons en el present i de cara al futur.