20 d’octubre 2024

Reflexions a la Paraula de Déu

Àngel de cada dia

El meu servent, després del que ha sofert la seva ànima, veurà la llum i se’n saciarà; ell que és just, farà justos tots els altres, perquè ha pres damunt seu les culpes d’ells.” (Isaïes 53 :11). És un àngel de cada dia: ofereix la vida per expiar les culpes dels altres i s’anticipa i dona la mà als qui ho necessiten.

Diu el Salm: “Perquè la paraula del Senyor és sincera, es manté fidel en tot el que fa. Estima el dret i la justícia, la terra és plena del seu amor.” (Salms 33, 4-6). Com l’àngel de cada dia, el Senyor dona a totes les persones de la Terra el seu gran amor.

Acostem-nos confiadament al tron de la gràcia de Déu perquè es compadeixi de nosaltres, ens mostri el seu favor i ens concedeixi, quan sigui l’hora, l’ajuda que necessitem.” (Hebreus 4, 16). Com l’àngel de cada dia, la gràcia de Déu és totalment generosa i gratuïta i s’anticipa sempre a nosaltres, tan sols li hem d’obrir la nostra ànima.

Jesús , havent-los convocat, els diu: «Sabeu que els qui són tinguts com a dirigents de les nacions les sotmetran, i els seus gran homes les tiranitzen. No ha de ser així entre vosaltres, sinó que qui vulgui ser gran entre vosaltres, que es faci el vostre servidor; i qui vulgui ser el primer de vosaltres, que es faci el vostre esclau, i és que el Fill de l’home no ha vingut a ser servit, sinó a servir i a donar la vida en rescat per tothom»” (Mc 10, 42).

Els àngels de cada dia existeixen: els veiem com treballen sense que ningú els demani ajuda i s’anticipen a donar la mà a qui ho necessita: monitors d’esplais, caps dels escoltes, mestres d’ensenyament especial, voluntaris de les ONG, el veí que ajuda a pujar el pesat cistell de la compra sense esperar que li demanin, el qui corre a donar la mà al cec perquè travessi amb tranquil·litat el carrer ple de trànsit. Aquestes persones, de qui mai sabrem el nom, fan el món més habitable pel seu servei d’amor al pròxim. Han entès que el Regne de Déu és, des de sempre, en aquest món, i que hem de deixar-nos de rivalitats. Jesús ens els posa com a persones a imitar, perquè viuen al servei dels altres. Proposem-nos fer un servei cada dia!

Pere Rius