25 de juny 2024

Un agraïment a en Josep Maria Lari

Per primera vegada després de més de quaranta anys, el Full informatiu d’aquest cap de setmana no l'ha pensat i compaginat en Josep M.Lari. La setmana passada em va fer saber que, per motius de salut, no es veia amb cor de continuar. En aquest cas,  no és una frase feta sinó que l'expressió de no veure’s  amb cor  correspon precisament a  la causa per la qual no s’ha pogut dedicar al nostre Full,  ja que és l’òrgan del qual pateix.

A tots els qui coneixem i estimem en Josep M. ens sap molt de greu, i des d’aquí li volem expressar la nostra comunió, a ell i a la seva esposa Montserrat Viaplana. I, ara, permeteu-me que m’hi adreci directament i li digui: “Josep M. aquestes són les conseqüències de tenir un cor que has fet treballar tant i tant; aquells que tenim la gran sort de tractar-te, ho sabem prou bé que el teu cor sempre ha estat atent a les necessitats dels altres i que ha bategat molt, perquè has estimat molt.”

Si bé és cert que primer de tot i per damunt de tot són les persones, i que el que avui deplorem és la malaltia d'en Josep M., també és veritat que la seva renúncia a continuar coordinant i compaginant el Full deixa un gran buit a la comunitat.

Hi ha feines que només valorem prou quan es deixen de fer. La tasca d'en Josep M. és una d'elles. Cada diumenge veiem normal trobar a l'entrada de l'església els exemplars del Full Informatiu i potser no som prou conscients de la feinada que hi ha al darrere. Qui subscriu aquest escrit és testimoni dels maldecaps que a vegades ha comportat omplir les quatre pàgines del Full. I omplir-les amb escrits i informacions d’interès per a la comunitat. Tots els que hi participem som conscients que no sempre lliurem els articles en els temps adequats, i això fa que algú (en Josep M.) ens els hagi de reclamar.

En Josep M., esperem que sigui per molts anys, és un digne hereu del noucentisme, i per aquest motiu el seu lema i obsessió, és “la feina ben feta".

Ho repeteixo, Josep Maria: gràcies en nom de tots els lectors del Full, de la comunitat i una abraçada de part meva.

Ara, inevitablement, el Full informatiu, començarà una nova etapa. No sé com, ni qui se n'encarregarà, tot ha anat molt ràpid. Si algú té idees i, sobretot, si hi vol col·laborar, que ens ho faci saber. El Full és un mitjà discret, però molt important per  a la comunicació de la comunitat.


Josep M. Jubany, rector

1 comentari:

Anònim ha dit...

Realment cal agrair al Josep Maria la tasca durant tots aquests anys. No és gens fàcil ser puntual a la cita setmanal i trobar temes per omplir l'espai del Full cada setmana. La seva feina i la seva constància ens permeten tenir una història escrita de la parròquia , i a la vegada tenir més consciència de comunitat. Tot i que ell sempre diu que el Full es fa entre moltes persones, i és cert, sense ell hagués estat molt complicat fer del Full una publicació setmanal.