16 d’abril 2024

Visita a Montserrat

El passat dissabte 13 d'abril, va ser una jornada important perquè més de mig centenar de persones de la comunitat de Sant Ildefons van anar al monestir de Montserrat per celebrar i agrair el 75è aniversari de la parròquia.

Un cop a Montserrat, van participar en la missa conventual, concelebrada de manera especial per Mn. Lluís Saumell i assistida per Mn.Xavier Dou, que va omplir d'esperit i significat la celebració.

Després de la cerimònia religiosa, va arribar el moment d'explorar els tresors que Montserrat ofereix als seus visitants. Una parada inoblidable va ser la visita al Museu Bíblic, un espai ric en història i significat, on es va poder contemplar les diferents peces arqueològiques que el pare Bonaventura Ubach va compilar a principi del segle XX.

La jornada no només va ser espiritual, sinó també un moment per gaudir de la gastronomia i les tradicions. Algunes de les persones de la comunitat van aprofitar l'oportunitat per comprar les típiques coques, un menjar deliciós que és una veritable delícia per al paladar i un record gustós d'aquesta jornada especial.

Finalment, van concloure la jornada amb un dinar comunitari, compartint històries, rialles i moments de gratitud per la bellesa de la naturalesa que els envoltava i la fortuna de poder celebrar junts aquesta ocasió única. Abans de tornar agafar l’autocar de tornada es va voler retratar la diada amb un fotografia de grup en el Mirador dels Apòstols, sobre el riu Llobregat, davant l’escultura “Escala de l’Enteniment “ dedicada a Ramon Llull, de Josep Maria Subirachs.

Així, la sortida a Montserrat no només va ser un viatge físic, sinó també una experiència espiritual i humana, un dia de fe, comunitat i gratitud que segurament deixarà una empremta perdurable en el cor de la comunitat de Sant Ildefons.