07 de gener 2024

Reflexions a la Paraula de Déu

Ets el meu fill, el meu estimat

 

Potser no tots els qui seguien Joan Baptista, veient que Jesús volia ser batejat com tothom i s’anava acostant a Joan, varen entendre-ho. Tal vegada, Jesús era conegut per alguns dels qui esperaven ser batejats, però per a molts altres era un més. 

Conscientment, Jesús valora l’esforç de conversió que volien fer  els seguidors del Baptista i ell es vol captenir tal com fan els altres, rebent el baptisme. 


Jesús fa l’experiència de l’amor de Déu vers ell. Agafa l’impuls necessari per començar la seva vida de predicació i compromís, percep dintre seu la veu del Pare que el fa sentir Fill. 

Joan l’anuncia des d’una gran humilitat “....no soc digne d’ajupir-me a deslligar-li la corretja del calçat ...” 


Jesús, humil, acceptant el baptisme joànic i Joan, humil, reconeixent la grandesa de Jesús. I és que, la humilitat i el servei als altres són signes d’identitat dels seguidors de Jesús de Natzaret.  


Hem passat les festes de Nadal i des de la fe hem recordat que Déu és amb nosaltres. Els creients hem de donar testimoni  ajudant a construir un món inspirat en l’essència dels manaments, tal com ens diu l’epístola de Joan, i no hem d’oblidar que el manament més gran és estimar el germà i així estimarem Déu. 


Tanmateix, la humanitat està lluny de construir un món en el qual hi regni la justícia, la solidaritat, la comprensió, en definitiva, l’amor. Nosaltres hem de fer revisió del nostre viure quotidià per veure quina és la nostra manera  d’acollir i estimar les persones concretes que tenim a prop. 


Tant de bo que la festa del baptisme del Senyor ens impulsi a urgir els responsables mundials a treballar per instaurar la pau al món i que els conflictes de la Humanitat s’aturin tots, especialment el que s’esdevé a la terra de Jesús. 

 

Ignasi Garcia i Clavel