13 de juliol 2023

Temps de vacances

Juliol i agost són els mesos en què les vacances ocupen el pensament de tots; l’agost més encara, però juliol també s’emporta una bona part “d’estiuejants”.

Hi ha molts aspectes interessants a comentar, però sens dubte el que més crida l’atenció és que gairebé tot s’atura, molts comerços tanquen i la ciutat sembla buida. S’ha acabat el curs escolar i els nens i nenes, nois i noies han de cercar la manera d’omplir el temps de lleure, la qual cosa porta els pares a buscar-los activitats, en aquest sentit és especialment important la tasca que fan el esplais i els agrupaments escolta amb els seus campaments d’estiu. A casa nostra, l’esplai Sant Ildefons i l’Agrupament escolta Joan Maragall ja ho tenen tot preparat i les dates anunciades; concretament els grups de l’Esplai surten de campament del 15 al 26 de juliol.

Cada família busca un lloc de platja o muntanya on troba el merescut descans després de tot un any de treball. D’altres surten de viatge a la recerca d’indrets no coneguts. Tots amb ganes de carregar piles  per al retorn.

Sembla que això hauria de ser el més normal en aquest temps, però tots sabem que per a moltes persones, malauradament, no és així per raó de les dificultats econòmiques; també hi ha els malats i la gent gran, un llast molt important que pesa sobre la nostra societat.

No hi ha solucions fàcils, però cal ser conscients que no tot és tan bonic; per a moltes persones no solament no hi haurà vacances, sinó que hauran de continuar vivint o malvivint en les mateixes condicions de sempre.

La Pastoral de malalts de Sant Ildefons, conscient d’aquesta situació, no fa vacances; els membres d’aquest grup fan torns per no deixar desateses les persones que visiten regularment.

Les properes eleccions del 23 de juliol també significaran per a moltes persones una alteració del ritme normal de vida que els agafarà de ple en temps de vacances. La població general ens mantindrem pendents dels esdeveniments que es produiran en els dies i setmanes següents, a l’espera de la constitució del nou govern que surti de les urnes.

Amb tot, però, que tinguem unes bones vacances.

        Josep Maria Lari