10 de maig 2023

Trobada Mensual de maig

Aquest proper dilluns dia 15 de maig, a les 8 del vespre, tindrà lloc al local de la parròquia la trobada de la comunitat del mes de maig. Aquesta edició la dedicarem a l'encíclica “Laudato Si”, publicada l'any 2015. Fou un escrit profètic que avui en dia és de màxima actualitat.

Aquest any 2023 estem patint a Catalunya la sequera més gran de la que es té constància en els registres meteorològics. És un fet que evidencia que el "canvi climàtic” no és una amenaça de futur sinó una realitat de present.

La trobada d’aquest mes de maig tindrà un format diferent. Es projectarà la pel·lícula “The Letter” ("La carta"). És un documental que presenta un dels missatges clau de l'encíclica “Laudato Si” i fa una crida a la humanitat per a  tenir cura de la casa comuna.

Explica la història del viatge a Roma de diversos líders de primera línia, compromesos en la cura de la casa comuna, per dialogar sobre la Carta Encíclica “Laudato Si” amb el papa Francesc. El diàleg exclusiu amb el Sant Pare, inclòs en la pel·lícula, ofereix una visió reveladora de la història personal de Francesc i històries mai vistes des de que es va convertir en bisbe de Roma.

Els protagonistes de la pel·lícula són un líder indígena de l'Amazones, un refugiat climàtic i estudiant del Senegal, una activista juvenil de l'Índia i una parella d'esposos científics dels Estats Units, tots ells en representació de les veus que sovint no s'escolten a la conversa global sobre el nostre planeta. A través de la seva trobada transformadora amb el Papa troben una nova esperança per a la nostra casa comuna. La pel·lícula és en anglès i subtitulada en català.

Com sempre, podeu convidar a tots aquells que hi puguin estar interessats.