07 de desembre 2022

Vetlla de pregària d'Advent: temps de refer l'esperança


Com cada any per Advent la comunitat de Sant Ildefons us convida a participar en una pregària comunitària. Enguany serà el dilluns 12 de desembre a les 8 del vespre.

Advent és una invitació a aixecar el nostre cor cap a Déu, per acostar-nos més cap a Ell, per desitjar la seva vinguda, per posar davant seu la feblesa de la nostra condició humana, per reconèixer que sense Ell no podríem fer res, per compartir també amb Ell les joies i les il·lusions a través de les quals Ell es manifesta. I sobretot, perquè ens entri ben endins l'alegria de la seva presència esperançadora.


L'equip que prepara la pregària l'ha titulat: ADVENT: TEMPS DE REFER L'ESPERANÇA. Ara més que mai hem de demanar que no perdem l'esperança, que els oracles del profeta Isaïes que anem llegint aquests dies, puguin ser realitats. Preguem perquè no perdem l'esperança d'un món on no hi hagi l'horror de la guerra, on ningú hagi de patir per proporcionar una vida digna a la seva família, on tots col·laborem per no degradar més la vida del nostre planeta, on els forasters, els malalts , els pobres siguin acollits i ajudats.
Preguem perquè vingui a nosaltres el seu Regne. Regne que comença a ser present quan no ens deixem portar per la monotonia, pel pessimisme, per la mandra. En la pregària li demanarem a Déu que, malgrat tot, puguem refer la nostra esperança.


Igual que en altres edicions la metodologia de la pregària serà amb l'estil de Taizé. Amb les lectures, cants, pregàries i sobretot els silencis que ens ajuden a interioritzar i meditar, demanarem al bon Déu que ens assisteixi per viure tot el missatge que la litúrgia ens ofereix durant aquest temps d'advent.