11 de desembre 2022

Reflexions a la Paraula de Déu

“Viviu sempre contents en el Senyor” (Fl 4,4-5)

Ens podríem equivocar tot pensant que aquí no tenim una ciutat per sempre, ja que esperem la futura, i romandre despreocupats de les nostres tasques temporals, sense adonar-nos que la nostra fe és un motiu que ens obliga a ser més responsables. El profeta Isaïes afirma que és el mateix Déu que ens ve a salvar de tot mal, fins i tot de les situacions injustes que vivim globalment al món.

No és estrany que tinguem els cors alarmats i ens sentim avergonyits de tot el que veiem i patim. És per això que la nostra alegria ha de sonar de bell nou en aquesta Dominica Gaudete, i cada dia, quan el qui ve a portar-nos una justícia alliberadora (no partidista) per a tothom és el Fill de Déu. Però, com que el seu respecte per nosaltres és total, vol la nostra col·laboració a través del nostre compromís en favor d’aquesta salvació. No podem respirar ni viure amb un cor erm, cal fer possible que floreixi aquest desert personal i doni fruits abastament, fins al punt de sorprendre’ns a nosaltres mateixos. Res fictici, sinó real, que faci possible que visquem una alegria capaç de contagiar el nostre entorn.

L’alegria que varen experimentar els deixebles de Joan quan els envià a preguntar a Jesús si era Ell el que havia de venir o havien d’esperar-ne un altre. La resposta més contundent de Jesús va ser: “aneu a anunciar a Joan el que sentiu i veieu.” L’acció dels seus fets i l’eficàcia de les seves paraules eren una evidència irrefutable que el regne de Déu és aquí. Ja ha arribat. La descripció que Jesús fa de Joan és significativa de l’estima i consideració que li té i de com es complau del missatger que li prepara el camí. També la lloança que en fa, una lloança exquisida: “Us ho asseguro: entre els nascuts de dona no n'hi ha hagut cap de més gran que Joan Baptista... “.

Preparem un nou Nadal! No pas participant del bullici materialista i superflu sinó amb un cor disposat a lluitar en una cursa de recerca del bé màxim en tots els àmbits de la nostra vida humana i espiritual. Fem-ho embadalits per un amor in crescendo, generós, amb un mirament propi i amb una projecció àmplia que abraci tots els nostres congèneres d’aquest món globalitzat. Veniu Senyor Jesús!

F. Xavier de Dou