08 de maig 2022

Reflexions a la Paraula de Déu

Què ens diuen les lectures d’aquest diumenge? Segur que coses diferents a cadascú de nosaltres.

 

Fets dels Apòstols. 13, 14, 43, 52

Sant Pau ens diu que el Senyor li digué: “Jo et faré llum dels gentils perquè portis la salvació fins l’extrem de la terra”

Això el Senyor ens ho continua dient a tu i a mi.

Qui son els gentils per a nosaltres? Tots els éssers humans del món: els russos, els americans, fins i tot els dels EUA, els xinesos, els ucraïnesos, els africans, els asiàtics, els oceànics, totes i tots.

Si el Senyor ens ha fet llum, quina és la nostra resposta?

Fem llum amb la nostra vida lliurada a Déu totalment? o ens passem el dia pensant en allò que ens han fet els altres o en allò que ens podran arribar a fer?

 

Salm 99, 2.3.5

El Salm ens diu: “El Senyor és bo, la seva misericòrdia és eterna, la seva fidelitat dura per sempre”

Ens ho creiem? O vivim pendents de les notícies de la TV? I estem inquiets per si ens llencen una bomba plena de ogives?

 

Apocalipsi 7, 9 i 14B-17

Joan a l’Apocalipsi ens diu: “perquè l’Anyell està davant del tro serà el seu pastor i els conduirà fins a fonts d’aigües vives. I Déu eixugarà les llàgrimes dels seus ulls.”

Quan arriben els patiments, grans o petits, recordem aquestes paraules?

 

Evangeli Joan 10, 9 i 27-30

A l’evangeli, Joan,  el qui va viure amb el Senyor, el qui es va fer càrrec de la seva mare, ens diu: [... Jesús continuà...] “Jo soc la porta, els qui entrin per mi se salvaran, podran entrar i sortir lliurement i trobaran pasturatges.”

El lladre (les grans empreses que per sobre de tot es dediquen a fer beneficis sense importar-los totes les víctimes que van deixant pel camí) només ve per robar i fer destrosses. “Jo he vingut perquè les ovelles tinguin vida i la tinguin a desdir”

¿Que volem més per aprofundir, fer callar els nostres egos i actuar des de la consciència, per llençar-nos a estimar i a conquerir el món per a Déu?

 

                Angelina Hurios