31 de maig 2022

56a Jornada Mundial de les Comunicacions Socials: el Papa centra en l’escolta la Jornada

Escolta! Aquesta és la disposició suggerida pel sant pare Francesc i que ha triat com a lema per a la 56a Jornada Mundial de les Comunicacions, la qual se celebrarà coincidint amb la Solemnitat de l'Ascensió, el diumenge dia 29 de maig

El Papa apunta que per poder escoltar de debò cal coratge, cal un cor lliure i obert, sense prejudicis.

Després del Missatge de 2021, centrat a anar i veure, en el seu nou Missatge per a la Jornada Mundial de 2022, el papa Francesc demana al món de la comunicació que torni a aprendre a escoltar.  La pandèmia ha colpejat i ferit tothom i tothom necessita  ser escoltat i consolat. 

Escoltar també és essencial per obtenir una bona informació. La cerca de la veritat comença amb l'escolta. I també és essencial el testimoniatge a través dels mitjans de comunicació social. 

Cada diàleg, cada relació comença amb l'escolta . Per això, per créixer, fins i tot professionalment, com a comunicadors, necessitem tornar a aprendre a escoltar molt. El mateix Jesús ens demana que parem atenció a com escoltem (  cf.  Lc 8, 18). Ho fem amb coratge? Amb el cor lliure i obert? Deixant de banda els prejudicis?

En aquest temps en què tota l'Església està convidada a escoltar per aprendre a ser Església sinodal, tots estem convidats a redescobrir l'escolta com a imprescindible per a una bona comunicació.